Reedel, 3.detsembril kogunes mõmmipere saali esimest jõuluapmsu tähistama. Lapsed said tuttavaks kahe päkapikuga Päka (õpetaja Inna) ja Päkapikuga (Tuuli), kellest esimene tahtis vaatamata oma noorele vanusele komme laste sussidesse viima minna. Lõpuks lasigi Päkapikk end pehmeks rääkida ja mindi kahekesi kommiretkele. Kui Päka aga üksi jäi, tegi ta midagi, mis lapsi tõsiselt šokeeris – ta sõi ise kommid ära. Ja kommipaberid viskas ka veel maha! Saalis valitses peaaegu haudvaikus, mõned lapsed noomisid väikest Päkat. Kui lõpuks Päkapikk tuli, siis sai Päka aru küll, et oli valesti teinud. Ta korjas kommipaberid üles ja lubas korralikult päkapikukoolis käima hakata. Lastele pakkusid päkapikud piparkooki ja siis meisterdati ühiselt karp, kuhu päkapikkudel oleks hea komme tuua (näiteks lasteaias). Kui päkapikud lastega hüvasti jätsid, ütlesid nad, et Jõulutaatki meid varsti külastab.

Esmaspäeval, 6.detsembril koguneti taas tühja rühma, et süüdata teine advendiküünal. Rühmas oli kõik kena, valge ja „lumine“. Keset tuba künka otsas kasvas väike kuuseke. Õpetaja Lilian mängis lastele näidendit kuusekesest, keda metsaelanikud kõik endale jõulupuuks tahtsid, kuid kes metsaelanikega tuppa minna kuidagi ei tahtnud. Lõpuks ehiti kuuseke metsas ja ilust said osa kõik!

Süüdatud sai teine advendiküünal, koos tantsiti kuusekese tantsu. Hiljem rühmades meisterdasid lapsed jõulupeo kutseid.

Reedel, 10.detsembril toimus teine jõuluamps. Päris „ampsu“ sel päeval küll ei saanudki. Lapsed vaatsid hoopis jõulumultifilme. Toredad lood jõuluvana töökojast ja kingituste valmimisest panid kõiki vaikselt istuma ja mõtlema, et varsti-varsti on Jõulutaat oma kingikotiga ka siin!

Esmaspäeval, 13.detsembril külastasid aiarühmad päkapikk Peetrikest Eesti Piimandusmuuseumis. Kohtuti Memme ja tema laste päkapikkude Peetri, Pauli ja Pillega. Lapsed said kätt proovida päkapikkude töötubades, kus meisterdati kepphobuseid, küünlajalgu ning maaliti jõulukaarte. Kui tööd-tegemised lõppenud, istuti ühiselt laua taha, et kuulata päkapikujutte, maitsta piparkooke ja juua piima. Lapsed said üheskoos päkapikkudega laulda ja tantsida. Lasteaiapere suur tänu päkapikuperele! Uusi toredaid ettevõtmisi!

Reedel, 17.detsember – kolmas jõuluamps. See oli tõeliselt magus „amps“, sest kõikides rühmades käis usin piparkoogitegu. Piparkooke sai iga kujuga tehtud, nii vormide abil kui ka oma fantaasiat kasutades. Pärast küpsetamist kaunistati neid veel glasuuriga. Piparkoogid maitsesid imehästi ning neid pakuti õhtul ka emadele ja isadele!

Esmaspäeval, 20.detsembril süüdati neljas advendiküünal. Vanema aiarühma lapsed esitasid Tuuli juhendamisel loo Jeesuslapse sünnist. Väikesed näitlejad võtsid oma rolle väga tõsiselt ning lavastuse jälgijad said väga selge pildi, kust jõulud alguse said ning miks neid tähistatakse.