Veebruaris käisid 3 õpilast ja 4 õpetajat projektikohtumisel Itaalias, kus tutvuti Itaalia haridussüsteemi, kultuuri ja kommetega. Mais toimus koostööpartnerite kokkusaamine Keeni koolis. Meid külastas 34 õpilast-õpetajat partnerkoolidest.

Eestis viibis ka Itaalia ajakirjanik, kes sai osa Eesti tavadest ja kommetest, elades Eesti peres. Tema sõnade kohaselt oli Eestis viibimine tema jaoks elu parim kogemus. Projekti raames viidi läbi veel õpilaskonverents „Sallivus vägivalla asemel“, luulenurk „Ehitame sillad müüride asemel...“, külastasime vägivallaga seotud objekte, valmistasime ette ja viisime läbi temaatilise küsimustiku jne. Oktoobris külastas 9liikmeline õpilaste-õpetajate delegatsioon Lätit.

Keeni kool osaleb Sihtasutus Innove projektis „Karjääriteenuste kvaliteedi jagamine ja tagasisidestamise süsteemi väljatöötamine kooli tasandil“. Sellega seoses on toimunud palju õppekäike ettevõtetesse , õpilastele on tutvustatud erinevaid edasiõppimisvõimalusi. Koolis on sisustatud karjäärituba, kust on võimalik saada õppematerjale nii õpilastel, õpetajatel kui ka klassijuhatajatel. Projekti käigus on kooli külastanud palju vilistlasi, kes tutvustasid oma karjääri pärast põhikooli lõpetamist. Seda ettevõtmist täiendasid 19 külalisõpetajat, kes kutsuti kooli tunde andma projektiga „Tagasi kooli“.

Veel osalesid õpilased projektides „Tore tegu 2010“ ja „Teeme ise liikluskasvatuse õppevahendeid koolidele“. Osaleti piirkondlikul arvutamisvõistlusel „Nuputa“ , maakondlikul interaktiivsel emakeelepäeva viktoriinil, Känguru“ arvutusvõistlusel, Euroopa päeva infojahil Valgas, infootsingu võistlusel Valga Keskraamatukogus, luulekonkursil „Koidulauliku valgel“ Hummulis.

Aasta jooksul võeti arvukalt osa erinevatest spordivõistlustest maakonna ja vabariigi tasemel . Suure hulga õpilastega osaleti heategevuslikul jooksul Otepääl, põnev oli laste jaoks jalgrattaorienteerumine „Valgamaa 90“.

Esiletõstmist väärib osalemine Dumle rahvastepallivõistlustel Lõuna-Eesti piirkondlikul võistlusel Põlvas, kus esindati Valga maakonda ning vabariiklikul algklasside teatevõitlusel „Tähelepanu! Start!“, kus saavutati väikekoolide arvestuses vabariigis 6. koht.

Koolil tuli läbi viia maakondlikud võistlused rahvastepallis ning jalgrattavõistluse „Vigurivänt“ maakondlik voor.

Õpilasted käisid aasta jooksul erinevatel õppeekskursioonidel. 8.-9. klass oli Tallinnas: külastati riigikogu, Okupatsioonide muuseumi, vanalinna, KUMU; 0.-3. klass külastas Tartus Ülenurme Põllumajandusmuuseumi; 4.-6. klass Mõniste Talurahvamuuseumi; 7.-9. Tartu Kutsehariduskeskust ja TÜ Botaanikaaeda, 6., 9. klass Meenikunno raba, 8. ,9. klass Tamme paljandiku matkarada, 9. kl Valga maavalitsust.

Peale õppekäikude oli õpilastel võimalus osa võtta harivatest reisidest kevadel Helsingisse ja sügisel Riiga. Võimalust kasutasid agaralt ka lapsevanemad.

Loomulikult viidi läbi traditsiooniks muutunud üritused: igareedene viktoriin vanema astme õpilastele, advendiaja tegevused, jõulupidu, kevadkontsert, Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamine, 5. klassi vastuvõtt vanemasse astmesse, oivikute ning nende vanemate vastuvõtt Sangaste lossis, muusikakooli aastakontsert, toitlustamine SEB rattamaratonil ning Tartu suusamaratonil, sügise sünnipäev ja sügisandide näitus algklassidele, teatripäev „Teeme ise teatrit“, korrastasime Keeni parki, korraldasime spordipäevi kevadel ja sügisel jne.

Õpilastel oli võimalus nautida teatrietendusi nii koolis kui ka Valgas ja Tartus, lisaks veel klasside endi korraldatud üritused ning väljasõidud.

Suurim väljakutse meie kooli rahvatantsijatele ja nende juhendajatele oli osalemine Valgamaa tantsupeol „Polkast rockini“ ja meeste tantsupeol Rakveres. Peale selle korraldati 5.-6. klassi õpilastele tantsulaager.

Tublid lauljad osalesid piirkondlikul ja maakondlikul lauluvõistlusel „Valgamaa laululaps 2010“. Hoolekogu eestvõtmisel ehitati Keeni kooli juurde uhke lumelinn.

Sära kogu aastale andis „Aasta õpetaja 2010“ valimine meie koolist, selleks osutus õppealajuhataja Saima Tell.

Tähtsündmuseks sai meie kooli 170. sünnipäev. Erinevaid ettevõtmisi jagus nii õpilastele, õpetajatele kui ka vilistlastele. Meeldiv oli tõdeda, et meie kooli vilistlased on suutnud elus kenasti hakkama saada ega ole oma vana kooli ja õpetajaid unustanud.

On hea meel, et meie töid ja tegemisi toetab meie vallavalitsus ja volikogu. Nende ettevõtmisel korraldati tore väljasõit õpetajate päeval.

Põnevat tegevust jätkus kogu aastaks.

Soovime eelolevaks aastaks hoogu ja ettevõtlikkust õpilastele, kannatlikkust ja edu kooli õpetajatele ja töötajatele ning kuhjaga rõõmu kõigile.