Arvestades lume- ja külmaolusid, ei olnud laagri rajamine metsa üldse naljategu. Kohal, kuhu tuli püstitada telk, oli lumi vööni. Kiire töödejaotus tehtud, tuli hakata telgikohta rajama ning onni tegemiseks oksi varuma. Laagriplats valmis, oli aeg luureülesandeks, milleks oli telgi- ning laagrivarustuse otsimine ning märkamatuks jäädes laagripaika toomine.Ülesanne sooritati meisterlikult. Preemiaks hea töö eest ootas laagrilisi üllatus – mootorsaanidega sõitmine. Palju elevust tekitanud saanisõidu võttis peremees Urmas kokku uhke ilutulestikuga.

Teisel päeval liitus laagrilistega veel mitu inimest, kes pika koolipäeva või töö tõttu varem tulla ei saanud. Mida suuremaks läks seltskond, seda lõbusamaks muutusid ettevõtmised. Üldiselt möödus teine päev laagris onni ehitades, vastutasuks peremehe saaniüllatusele käisime ka talgukorras läbi saanisõidurajad ja puhastasime need üheskoos okstest ning risust. Pärast naiskodukaitsja Rea Lichti valmistatud kosutavat lõunasööki algas kaua oodatud paintballilahing. Kohati vööni lumes, täitsid laagrilised sõduritasemel ülesandeid, mille käigus värvikuulide rahe all tuli vaenlase baasist ära tuua lipp. Elevust ja adrenaliini jagus tükiks ajaks. Märkamatult oligi käes õhtu ja aeg telki pugeda, kus sooja ahju ääres päeva muljeid vahetati ning vorsti küpsetati.

Kätte jõudis laagri viimane päev. See juhatati sisse energilise hommikuvõimlemisega, kus, hoolimata väsimusest ja külmast, osalesid kõik. Jätkati juba koristamise ja laagri kokkupanekuga ning läbi ta saigi.

Osalejate ühine hinnang oli, et laager õnnestus. Seda kinnitavad ka laagrilise Krista Kupitsa sõnad: “Talvise laagri kogemust mul seni ei olnud, pakkima hakkasin juba mitu päeva varem. Ootused olid suured, ärevus ja põnevus hinges. Meie väike seltskond sõbrunes kiiresti, kõik said omavahel läbi. Üksteist aidati, õpetati. Eks kodutütred ja noorkotkad olegi hoolivad ning sõbralikud. Inimesed olid väga meeldivad.

Uued kogemused kuluvad alati ära, sellest laagrist sain neid palju. Alguses tundus metsas ööbimine hirmutavana, enne laagrit ütlesid mulle paljud, et ma olen segi. Vaatamata sellele ootasin seda väga. Talvel metsas ööbimine tundub segane, aga kindlasti teeksin seda uuesti. Telgi ülespanemine, okste kogumine, öine tule valvamine – see kõik annab ettevõtmisele palju juurde. Laager ületas mu ootused suuresti ja jään järgmist talve ootama. Tahan tänada korraldajaid. Sain väga positiivse kogemuse.”

Laagri korraldajana tänan kogu korraldusmeeskonda ja kõiki laagri korraldamisele kaasa aidanud toetajaid. Suur tänu kohvikule Eliis maitsva kringli eest ja Urmas Kasele, kes mootorsaanide ja vapustava kohaga muutis meie laagri eriti meeldejäävaks.

Peatse kohtumisteni uutel üritustel noortekeskuses!