Võistlustööks sobivad nii joonistused kui kirjatööd.

Võistlustöö täpsema pealkirja saab autor sõnastada vabal valikul, kuid see peab lähtuma võistluse üldteemast. Korraldajate eesmärk on suunata õpilaste tähelepanu eesti ajaloole.

Võistlustöid hinnatakse kolmes vanuserühmas: I-IV klass, V-IX klass, X-XII klass.

I-IV klassi õpilastelt oodatakse jutukest Eesti praegusest või endisest rahast või sellega seonduvast juhtumist. Luuletused sobivad ka. Joonistused peaksid samuti nii Eesti raha teemaga kui üldteemaga seotud olema.

V-IX klassi õpilastelt oodatakse kirjatöid, mille sisuks vanemate inimeste meenutused — ikka meil käibel olnud rahast, selle vahetumisest jne. Kirjutis võib olla vormistatud nii jutustuse kui ka intervjuuna. Joonistuste temaatika peaks olema pisutki Eesti riigis käibel olnud rahadega seotud.

X-XII klassi õpilastelt oodatakse väikest uurimust: intervjuud vanema inimesega, kes mäletab erinevaid rahasid ja oskab huvitavat infot edasi anda. Vanema astme kunstitöödes võiksid samuti kajastuda vanemate inimeste mälestused.

Tööde vorm:

• kirjatööd esitada arvutitrükis (formaadis A4, kirja suurus 12, reavahe 1,5)

• joonistused A3 formaadis

Tööd varustada autori andmetega (nimi, vanus, kool, klass) ja juhendaja nimega.

Kirjalike tööde puhul hinnatakse eelkõige sisukust, isikupärast lähenemist ja ladusat keelekasutust. Kunstitööde puhul oodatakse originaalsust, fantaasiat ja korrektsust.

Võistlustööd saata aadressil maarjakk@hot.ee või tuua 7. märtsiks 2011 J. V. Veski nim Maarja Põhikooli.

Võistluse žüriisse kuuluvad: Vallavanem A. Aunap, J. V. Veski nim Maarja Põhikooli õpetaja M. Koorits, huvijuht M. Haossar, algklassiõpetaja K. Reino, endine ajalooõpetaja Juhan Pihelo ning Maarja raamatukogu juhataja Kaie Põdra.

Võitjate autasustamine toimub 14. märtsil J. V. Veski nim Maarja Põhikoolis.

Info: õpetaja Marje Koorits marje.koorits@mail.ee; huvijuht Merle Haossar merle.haossar@mail.ee