Taotlus Euroopa Liidule

«Staadioni käitajana saame eelise staadioni aegade koha pealt, teiseks on staadioni mahutavus üle 2000 inimese ja see annab Kaljule võimaluse mängida Euroliiga mänge kodustaadionil. Parkimisvõimalused ja olmeruumid annavad ka klubile olulise eelise Hiiu staadioni ees ning staadioni projekt näeb ette tulevikus väljaku katmist kilehalliga, mis annab ka talvisel ajal head treenimisvõimalused,» selgitas Kusma, lisades: «Kalju ei lahku tegelikult ka Hiiu staadionilt, sest mõned meie noorterühmad jätkavad treeninguid seal. Usun, et nõmmekate jaoks, kes Kaljule kaasa elavad, ei muutu oluliselt midagi.»

Järgmise etapina TTÜ staadioni rekonstrueerimiseks valmistab Nõmme Kalju ette nõuetekohase taotluse Euroopa Liidu struktuurifondidest toetuse saamiseks. Seejärel esitatakse taotlus heaks kiitmiseks Tallinna linnale ja TTÜ-le. Pärast mõlema poole heakskiitu esitab Nõmme Kalju taotluse toetuse saamiseks vastavale valitsuse nimetatud või volitatud rakendusüksusele. Kui taotlus rahuldatakse, võõrandab Tallinna linn hoonestusõiguse Nõmme Kaljule.

Kusma sõnul ei saa praegu veel staadioni täpsest valmimistähtajast rääkida. «Praegu pingutame staadioni ehitamiseks raha leidmiseks. Võimaluste tekkimisel usun, et 2013 võiks isegi reaalne olla. Kui raha kiiremini leiame, suudaks isegi 2012. aasta suveks staadioni valmis ehitada. Raha paneb rattad käima,» selgitas Kusma.

Kavandatavale staadionile mahub võistlusi jälgima kuni 2500 spordisõpra. (eskiis: Arhitektid Muru ja Pere OÜ)

Uus staadion annab Kaljule võimaluse mängida Euroliiga mänge kodustaadionil. (eskiis: Arhitektid Muru ja Pere OÜ)