Aastale 2010 tagasi vaadates ei saa üle ega ümber sellest, mis toimub meie ühiskonnas tervikuna. Kogudusel läheb hästi siis, kui inimestel läheb hästi ja raskelt siis, kui inimesed kannatavad. Kogudus on ju ennekõike inimeste osaduskond - meie ise. Tore on näha aktiivsete inimeste hulgas askeldamas ka noori koguduse nõukogu liikmeid. Kätlin Vaher käis koos koguduse õpetajaga Poolas ja laulis seal Kišicko kirikus poola- ja eestikeelsel jumalateenistusel. Jõulu esimesel pühal laulsid Kätlin Vaher ja Keidy Nael Vastseliina kirikus jumalateenistusel ja Vastseliina hooldekodus.

Kogudusel on juba mitmeid aastaid olnud kasutada interneti kodulehekülg www.eelk.ee/vastseliina ja elektroonilist  kirja saab saata aadressil vastseliina@eelk.ee . Siingi on märgata, et mida aasta edasi, seda rohkem lehekülge külastatakse. Tahame lehekülge sel aastal uuendada, et sealt leiaks võimalikult rohkem vajalikku ja huvitavat.

Möödunud aastal andsid Vastseliina kirikus kontserdi Celia Roose koos Muusikaakadeemia üliõpilastega ja laulis Vox Clamantis. Emadepäeva ja I jõulupüha kontsert-jumalateenistustel Meremäe Naiskoor Valdur Helmi juhtimisel ja orelil mängis Elviira Varik ja I jõulupühal Kätlin Vaher. Jõululaupäeval kaunistas jumalateenistust segakoor Tervise laul Ülle Soka juhtimisel ja orelil Laura Kivilo. Jõululaupäeval esitasid kitarri saatel Misso Kirikus laulu Laura Kivilo ja Rasmus Ojaots. Ka sel aastal on plaanis kutsuda kirikusse koore ja tuntud organiste ja muusikuid.

Vastseliina kogudusel oli möödunud aastal 708 nimelise liikmeannetuse tasujat. Armulaual käimine on juba mitu aastat olnud koguduseliikmete hulgas iseenesestmõistetav ja möödunud aastal käidi armulaual 1386 korral. Ristimisi oli 21 ja leeriõnnistuse said 20 koguduse liiget. Laulatusi ja abielu registreerimisi oli 1 paar. Matuseid oli 56. Leinatalitus peeti 35. korral kirikus. Väga tänulikud oleme Vastseliina ja Misso valla juhtidele, sest talvel on lumi saadud alati matuse ajaks kiriku juurest ära lükatud.

Siiras tänu kõigile annetajatele! Kahtlematult on rasked ajad ja paljud on jäänud töötuks. Praegusele põlvkonnale on see küllap esimene nii raske katsumus. Seda enam on paljude  inimeste soov ka oma piskust teha kogudusele liikmeannetus või anda kiriku remondi heaks. Siin jääb vaid soovida: Jumal õnnistagu teid jätkuvalt ja tasugu teie ohvrimeelsus!

Möödunud sügisel sulgesime 1.novembrist kuni 1.maini Vastseliinas Võru tänav 1 koguduse kantselei. Koguduse kantselei on igal päeval praegu avatud Vastseliina kiriku kõrval asuvas pastoraadis kella 9-13-ni ja sageli on võimalik ka hiljem kantseleid külastada. Nooremad on enamjaolt mugavamaks pidanud panga teel annetamist ja kasvanud on igakuine püsikorraldus.

Selguse mõttes olgu esil ka meie arveldusarve: EELK Vastseliina Katariina kogudus, SEB 10402014149008 ja Krediidipank 4278624107609.

Emakeel on üks neid väärtusi, mis väärib tähelepanu ja armastust. Möödunud sügisel pidasime Vastseliinas ja Missos ühe jumalateenistuse võro keeles, ainult laulud olid kirjakeeles. Viljandi Pauluse kirikus toimunud eksam-jumalateenistusel kaitses Külli Salumäe Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia lõputöö klassikalise ja kirikumuusika erialal. Töö teemaks oli võrukeelne armulauaga jumalateenistus, liturgina osales Vastseliina koguduse õpetaja. Viljandi Pauluse koguduse koor laulis Külli Salumäe tõlgitud laulud võro keeles. Külli Salumäe on lubanud kooriga tulla ka Vastseliina kirikusse, et pidada siin täielik võrokeelne jumalateenistus.

NB! Koguduse liikmed, kes soovivad, et nende koguduse liikmeannetus või nimeline vabaannetus kajastuks ka tuludeklaratsioonis palume ühendust võtta koguduse õpetajaga kas isiklikult, telefoni teel 7851294, mob. 53925104 või e-mailiga vastseliina@eelk.ee Tuludeklaratsioonis teie annatuse kirja panemiseks vajame annetaja nime, isikukoodi ja summa suurust.

Kohtumiseni Kirikus!