Tahan siiralt tänada meie Sangaste piirkonna lumelükkajaid Jaan Bõstrovit ja Rando Mandlit. Tunnike hiljem või varem pärast tuisku on olnud teed alati lahti lükatud ja seda korralikult tehtud. Õnneks on enamik inimesi sel eriti lumerohkel talvel väga rahul ja tänulikud lumelükkajatele. Alustavad nad ju tihtipeale oma tööringi õhtu saabudes ja nii hommikuni välja. Kui inimesed ärkavad ning tööle minema peavad ja lapsed kooliteele asuvad, on teed puhtad. Ja seda kõike täiesti tasuta. Tean meie maakonnas valda, kus lükatakse tasuta kodutee lahti neile, kel aastaid üle üheksakümne. Kõige selle taustal tunduvad need mõned rahulolematud eriti vastumeelsed – kellel on tee kõrgelt, kel madalalt, kellele ei ole rajatud tohutuid parklaid koduõue, kellel oli kohe peale tuisku vaja puhastatud teed.

Kallid rahulolematud! Istuge korraks maha ja mõelge nende asjadest kaine mõistusega – kuidas ja kui kiiresti meie koduteid puhastatakse lumest ja kas üldse on teil vajadust ja õigust viriseda? Kas te olete kordki mõelnud, kui palju maksab vallale üks ring lumelükkamist kogu vallas, kas sellise lumeuputuse kestmisel vallal raha jagub, kas see traktorist ikka jõuab ühe jutiga kõigile tee lahti lükata, kas tehnika peab vastu?

Aga äkki ühel päeval otsustab ka meie vald tasuta teenust pakkuda vaid üle üheksakümne aastastele või veel parem, üle saja-aastastele, siis on ju kindel, et meie vallal ei olegi vaja teid lumest puhastada ja igaüks vaatab, kuidas rahakott vastu peab, võideldes lumega ja ostes teenust igaüks ise.

Soovin jõudu ja vastupidavust, tugevat närvi meie tublidele lumelükkajatele, tänusõnad vallale, kes vaatamata kitsastele aegadele suudab pakkuda tasuta lumelükkamist kogu vallale ja rahulolemist rahulolematutele.

Loodame, et kevad ükskord ikka tuleb ja selle lumesaaga lõpetab ning siis särab nii rahulolija kui rahulolematu silm.