Rägavere on maakonna kõige väiksem vald rahvaarvult. Kõige väiksem on ka ametnike hulk, kes vallamajas meie asju ajavad. Aga samas on kohustused võrdsed suurte valdadega, ning vabanduseks öelda ei saa, et meil puudub arendus- või ehitusnõunik ja seetõttu me sellega ei tegele. Oleme püüdnud ülesandeid omavahel ära jagada ja seetõttu ametinimetus „majandusnõunik” on palju suurema tähendusega, kui sellest ühest sõnast välja lugeda saab.

Eesoleva suve lõpuni ei ole meil võimalik kasutada Ulvi mõisa ruume kultuuriliste ürituste läbiviimiseks. Oleme püüdnud osa proove koolimajja viia. Võimalus on ka Mõedaku Spordibaasi kohvikuruume kasutada. Teele Kallip, kes vastutab meie vallas kultuurilise tegevuse eest, on saanud juurde mõned lisakohustused ja üks neist on ka selle ajalehe toimetamine. Aasta jooksul on tulnud meile juurde mitmeid autoreid, kes omi mõtteid on soovinud meie väikese lehes avaldada. Kindlasti võib olla ka selliseid, kes sooviksid oma arvamust kõigiga jagada, aga kelle olemasolust lehetegijad veel ei tea. Üks nõuanne on selline, et otsige Teele üles ja tema abiga saate juba järgmises lehes avaldada oma kirjatüki.

Kaugel Rahva Maja remondiga ollakse? Tänaseni on ehitaja graafikust kinni pidanud ja lammutustööd, mida tehti jaanuaris, on järje üle andnud remont-töödele. Olen püüdnud iga päev vähemalt korra mõisast läbi astuda, et ehitusega kursis olla. Ma pole pidanud siiani veel pettuma, sest iga päev toob juurde detaile, mis tõestavad meeste tempot ja püüdlikust asja korralikult teha. Valla elanikud hakkavad suuremat muutust nägema veebruari lõpu poole, kui alustatakse katuse vahetust.

Soovin kogu vallale ilusat ja tujurikkast Eesti Vabariigi aastapäeva ja ning kannatlikust kevadet oodates.