Keraamika nõuab pühendumist, aega, ja väga palju mingit kummalist olekut, mida mina nimetan saviga rääkimiseks. Rullides savi lauale, tahab see silitust, rääkimist, kiitust, savi on elus, ta kogub jälgi, ja kogub meie emotsioone. Savi saab voolida hea tujuga, unustades aja ja ruumi enda ümber. Selles mõttes on see kui meditatsioon, kuhu paned oma selle hetke hinge. Ja on kordi, kus kohe midagi ei tule välja, siis ei saagi, lööd uuesti savi kokku, hingad teisiti ja teed, mida käed välja voolivad, lastes asjadel juhtuda.

Imeliselt ilusad on laste visioonid asjadest ja lõputud vajadused olla kohe väga hea kunstnik.

Voolisime ükskord ehteid ja väikesi loomi. Tee midagi palusid nad, aga mina ei oska loomi teha, mul pole seda andi. Tegin imelikke ehteid, kummalisi märke ja see sobis.

Igaüks leiab ajapikku oma stiili, kas on see rullimine, kedral või käsitsi tegemine. Hea on katsetada, seni kuni oled rahul.

Olen toonud kaasa palju taimi ja nüüd ka esivanemate pitse, neist tulevad imeilusad ja ürgsed asjad.

Kui me hilissügisel alustasime, siis arvasid kõik, et järgmine kord on asi valmis. Nüüd teatakse, et savi kuivab kuu aega, siis põletame, siis glasuurime.

Alustasime madalkuumusglasuuridega, mida Saulepis aastaid tehtud projektist veel järgi oli. Nüüd on võimalus kõigil teha kõrgkuumus keraamikat, mis annab märksa sügavamaid ja suuremaid võimalusi.

Ajapikku kui võimalus rahaliselt kergemaks läheb on plaanis tuua erinevaid keraamikuid siia õpetama, sest igal on oma nägemus ja oskus.

Mäletan minu õpetaja Tartus ei osanud üldse kedral voolida, mina hirmsasti tahtsin. Ja nii ta siis teoreetiliselt õpetaski  vaadates, kuidas ma kedral teen.

Hetkel on laste ringis liikuvalt umbes 8 last, ja täiskasvanuid 6.

Kel tahtmist loova käsitööga endale rõõmu teha, võib alati ringitööga ühineda.

Lapsed käivad koos iga kuu esimene ja teine esmaspäev kell 14 16 ja täiskasvanud neljapäeviti 1820. Veel saab teha keraamikat Saulepis  iga kuu kolmas ja neljas esmaspäev 1618.

Ja alati on ootusärevus, milline on glasuur, mis ahjust välja tuleb? Milline on tulemus, ja kui hea on öelda, ma joon oma tassist, või ma tegin sulle kingituseks kausi, kus peal omaloodud muster.

Laskem siis ennast keraamikal võluda!