Ka sel aastal oli tegemist kooli ühe suurema võistlusega, kus eelsõitudes osales kokku 2.–12. klassini 448 õpilast, kellest iga vanusegrupi kaheksa paremat kutsuti finaalsõitudele. Lisaks õpilastele võistlesid tublilt ka mees- ja naisõpetajad.

Esmakordselt läks kogu võistluste ajaloos vaja sel aastal kohtade selgitamiseks ümbersõite. Ümbersõitudes 100 m uuesti läbimisega selgitati välja 4.–5. klassi poiste esimene-teine koht ja 8.–9. klassi tüdrukute teine-kolmas koht.

Nagu ikka nii uuel võistlusalal, püstitati ka seekord kolm uut kooli rekordit: 8.–9. klassi tüdrukute arvestuses läbis Kristiina Mägi 500 meetrit ajaga 1.50,3; 2.–3.klassi tüdrukute seas Kristiina Šamanina 300 m distantsi ajaga 1.19,4 ja naisõpetajate seas geograafiaõpetaja Annika Orula 500 meetrit ajaga 1.51,0.

Finaalsõite kommenteerisid vahvad päevajuhid Keit ja Mikk 11.R klassist, kes ergutasid kõiki võistlejaid.

Seekordset rikkalikku auhinnalauda aitasid katta Craft, EOK, Kristiina Šmigun-Vähi tiim, Tamrex, Freesport, Ensto, Tavid, Saku Õlletehas.

Võistluste järel oli auditooriumis toimunud koosviibimisel kõigil kohaletulnud õpilastel ja õpetajatel võimalus Jüri Jaansonile küsimusi esitada ja kuulata, mida huvitavat Eesti sõudmise Grand Old Man’il oma sportlasteest pajatada oli.