20. veebruaril korraldas Haljala kirjandusring kohtumise laureaatidega. Üheksast üks, Voldemar Nagel, on läinud manala-teele, teistelt aga küsisime kolm lihtsat küsimust:

1. Mida Te arvate, mille eest Teile kultuuripreemia määrati?

2. Millega tegelete praegu?

3. Mida on tunnustus Teile andnud?

SALME HEINLA (1998)

1. See on seotud Haljala muuseumi asutamisega. Materjali oli kogunenud mitmesugust, see vajas süsteemset paigutust ja eksponeerimist. Tegelikult oleks see preemia pidanud olema tervele kollektiivile.
2. Võiks ju üldse mitte millegi muuga kui iseenda elu-oluga tegelda (aastad ju lubavad!), kuid ma ei pea seda õigeks. Tegelen kirjandusringiga, osalen päevakeskuse koosviibimistel. Kirjutan memuaare, vabavärsilist luulet. Joonistan - see on väga rahustav tegevus.
3. Sellele küsimusele on eelneva põhjal vastatud. Kattuvad olukorrad pean-tahan. Muidugi tahan seda teha, mida teen, muidu ei teeks ju midagi, elaksin-oleksin.

VIIVI VOORAND (2000)

1. Vast võib nii öelda - minu tollase paarikümne aasta panuse eest Haljala kultuuri-ellu ja laiemaski plaanis.
2. Millega? Kõigega, mida tuleb teha muusikaõpetajal ja emal. Vanajumal peaks muusika-õpetajatele, vähemalt enamikule, andma ööpäevas kõvasti tunde juurde, et kõik võimalikult hästi, rohkem lapsi haarates ära teha. Siis veel Haljala eakate klubi laulu- ja tantsurühm, Lahemaa Rahwamuusikud, Lahemaa Torupillipeod ja nende organiseerimine, maakondlik muusikaõpetajate ainesektsioon. Ülejäänud ajakillud püüan jagada kodu, aianduse, hoidistamise, tikkimise, lugemise, teatri, kino ja laulude loomise vahel, reisimine kuulub ka minu kirgede hulka!
3. Eks meist igaüks vajab natuke tunnustust. Ja see väike rahasumma kulub alati ära.

HARRY VELDI (2002)

1. Arvan, et kauaaegse eduka töö eest Haljalas alates 1969. aastast.
2. Praegu tegelen vananemisega. Teen ka kujundustöid rahvamajale ja raamatukogule, kuulutusi, näitusi jne. Korrastan oma arvukaid päevi-kuid.
3. Peale au- ja tänukirjade oli see mu esimene rahaline preemia. Teiseks andis teadmise, et ka nn. kultuurharidustööd saab omavalitsustes tunnustada – isegi premeerida.

TIIU TORPAN (2004)

1. Rahvatantsu juhendamise eest, teen seda alates 1985. aastast.
2. Olen jonnakas ja järjekindel - õpetan ikka tantsu edasi.
3. Ikka raha!

ASTA SAMOLBERG (2006)

1. Eks ikka tehtud töö eest. Ma arvan, et enamik Haljala vanemaid inimesi veel mäletab, millises olukorras meie surnuaed oli. Suur töö oli surnuaia plaani koostamine. Kõige õnnelikum olen nende sajandivanuste plekkpärgade üle, mis said restaureeritud. Pärjad on praegu Vihula mõisnike Schubertite kabelis Haljala kiriku-aias.
2. Olen kodune ja hoian lapselapsi.
3. Eks igasugune tunnustus on ju ilus. See tähendab, et sinu tegemisi on märgatud ja neid ka hinnatakse.

KÜLLI HEINLA (2006)

1. Arvan, et sain selle õpilaste kodu-uurimusliku tööde juhendamise eest. Sellega on meie  koolis tegeletud juba aasta-kümneid, oleme osalenud nii maakonna kui ka üleriigilistel konverentsidel.
2. Olen endiselt õpetaja Haljala Gümnaasiumis ja juhendan õpilasi edasi. Ka sel aastal on tulemas mitmeid koduuurimuslike töid.
3. Iga tunnustus on meeldiv ja tore, kui su tööd märgatakse.

LEMBIT KIRSIPU (2008)

1. Raske küsimus. Sellele oskavad paremini vastata preemia määrajad.
2. Jätkuvalt kultuuritööga ja lastele ning noortele pillimängu õpetamisega.
3. Tööindu.

HENN ALTMÄE (2010)

1. Eks elutöö eest.
2. Olen pensionär ja ravin tervist.
3. Annab kindlasti hea enesetunde, et sinu tööd on tunnustatud.