Meie tantsuõpetaja Merike Allik oli tore, sõbralik ja nõudlik. Esimese tantsuna sai selgeks „Voortants“. Tantsijad õppisid ringis liikumist labajalasammuga nii vastukui ka päripäeva, kehapainutusi paremale ja vasakule, käevangus liikumist vahelduvalt parema ja vasaku käe tõstmisega, teineteisele otsavaatamist naeratusega.

Järgmised tantsud olid juba raskemad: „Vana reilender“, „Oige ja vasemba“, „Läti seltskonnatants“, lõbus ja särtsakas „Kalle- Kusta“. Viimane tants tekitas elevust nii tantsijatele kui ka publikule. Nii nagu igas tantsurühmas – on tulijaid ja lahkujaid, lõpuks jäi Hellese rühma tantse õppima seitse tantsupaari.

Elsa kirjutatud projektidest saadud rahade eest osteti tantsijatele esinemisriided – punased pluusid, pikad mustad seelikud ja mustad kübarad punaste roosidega. Hiljem täiendati riietust valgete pluuside, siniste siidsallide ja heegeldatud musta-valgete kübaratega.

Rahvatantsijate peol Rõngus jäime silma oma lõbusate tantsude ja kenade riietega tuntud tantsuõpetajale Aleks Rajale. Aleks kutsus meid esinema 2006. aasta Elva VIII Memme-Taadi Lustipeole „Mu kodu“. Juba viiel kevadel, igal maikuu viimasel pühapäeval, oleme tantsinud Elva Lauluväljakul Memme-Taadi Lustipidudel uute õpitud tantsudega.

2007. aasta sügisel alustati kaheksale tantsupaarile rahvarõivaste muretsemist. Särgid, triibuseelikud, põlled ja tanud õmmeldi Otepääl. Sukad kooti ja masintikandid pluusidele ja põlledele tehti samuti Otepääl. Pastlad valmistati Keilas Naha talus. Kõik see võttis palju aega ja alles aasta pärast sügisel said tantsijad endale kaunid rahvarõivad.

Tantsurühm Helles on viie aasta jooksul esinenud Hellenurme Maakultuurimajas, mõisapargis ja Lõuna-Eesti Hooldekeskuses; Palupera Põhikoolis unustatud mõisate  üritustel ja naistraktoristide VIII kokkutulekul; Nõunis, Otepääl, Tõrvas, Rõngus, Konguta memme-taadi tantsupeol, Elva linna kodukandipäevadel ja memme-taadi lustipidudel; Rannu Tantsutaldadel, Palamuse Suurel Paunvere laadal ja väljanäitusel; Mooste linalaadal, Põlva Intsikurmu memme- taadi rahvapeol „Mu isamaa armas“; Olustvere mõisapargis Lõuna- Eesti memme-taadi suvepeol „Krahvile külla“.

Kümme vaprat tantsijat: Elsa, Malle, Virve, Ilme, Helgi, Siina, Elle, Anita, Ester ja Maie on tantsinud rühma loomise algusest tänaseni. Tantsimine teeb meele rõõmsaks ja peletab tervisehädad.

Tantsuõpetaja Merike! Siiras tänu Sulle, 49 särtsaka ja rõõmsa tantsu eest, mida Sa oled meile õpetanud viie aasta jooksul. Soovime, et reipuse sära Su hinges iialgi ei väsiks!

Uuele tantsuõpetajale Anne Udeküllile rõõmsat meelt, jõudu, jaksu tantsude õpetamisel!

Elsa, oled palju kiidusõnu väärt! Sina oled rahvatantsurühma Helles looja ja väsimatu hing, edukate projektide kirjutaja ja esinemisriiete tellija. Meie tantsurühma nime Helles mõtles välja Elsa abikaasa Heino Komlev. Aitäh!

Tantsurühm „Helles“ tänab Palupera vallavanemat Terje Korssi ja Palupera Vallavalitsust, kes on olnud kaasfinantseerijaks Elsa kirjutatud projektidele ning on lahkelt lubanud tantsuproovideks kasutada kultuurimaja saali.

Täname ka Palupera Põhikooli direktorit Svetlana Varikut, kes lubas meil külmal talveperioodil proove läbi viia soojas koolisaalis. Suured tänud ka Otepää Lihatööstusele „Edgar“ ja Eesti Kultuurkapitali Valgamaa Ekspertgrupile toetuste eest!

Hellese tantsijatele jääb soovida sirget selga ja kerget jalga! Juubelid tulevad ja juubelid lähevad, hing jäägu ikka nooreks!

Tantsurühm Helles esines oma sünnipäevapeol kümne tantsuga kahes erinevas riietuses. Lõbusate lauludega esines Puka valla segakoor U-Tuur Evald Raidma juhendamisel. Tantsuks mängis ansambel „Lycille“. Meeleolukas pidu kestis südaööni.