Samal päeval toimus Põlvas lastekooridele laulupeo eelproov. Selged pidid olema kõik lastekoori liigilaulud ja suurem osa ühendkooride lauludest. Proov oli pikk ja väsitav, kuid soov laulupeole pääseda paneb pingutama. Nädal hiljem, 21. jaanuaril, toimus keemiaolümpiaadi piirkonnavoor Räpina ÜGs.Meie kooli 9. klassi õpilane Triin Sellis tuli sealt tagasi 3. kohaga. Teda juhendas õp. Ell Sellis.

Jaanuaris ja veebruari alguses käisid Valgjärve rühma kodutütred ja noorkotkad hoolega Põlvas lasketiirus, et valmistuda maakondlikeks laskevõistlusteks. 11. veebruaril toimusid Noorte Kotkaste (NK) ja Kodutütarde (KT) 2011.a. esivõistlused laskmises. Valgjärve rühma noorkotkas Oliver Nõgols saavutas individuaalselt 2. koha 183 punktiga, Tairo Tee oli 12. ja Kaidar Virks 16. Tublid olid ka Aivar Kornilov ja Karl Tennosaar. Võistkondlikult saavutas Valgjärve noorkotkaste rühm 3. koha. Kodutütred (Triin Sellis, Liisa Kalve, MariLiis Länik, Enel Eisen) saavutasid võistkondlikult 7. koha.

28. jaanuaril sõitsime kogu kooliga Otepääle, et jälgida juunioride MMi suusatamises. Kaasa elati nii oma sportlastele kui külalistele: lehvisid lipud ja puhuti pasunaid. Kaamera leidis aktiivsed pealtvaatajad kiiresti üles ja tore oli ennastki telerist näha. 2829. jaanuaril toimus Oraval NK ja KT maakondlik õppelaager. Valgjärve rühmast osales 6 kodutütart ( Kristi Virks, Stella Orav, Katrin Rüütli, Merili Länik, Siret Orav, Brigitta Paal), kes omandasid teadmisi ja oskusi nobenäpu, kunstniku ja tantsija erialal. Laager oli huvitav ja leiti uusi sõpru.

5. veebruaril toimus bioloogiaolümpiaadi piirkonnavoor Räpinas, kus 9. klasside arvestuses oli võitjaks Triin Sellis ja 9. kohaga tuli tagasi Oliver Nõgols. Mõlemate juhendajaks õp. AnneMare Zupping.

Samal päeval toimusid Kaitseliidu 2011.a. murdmaasuusatamise meistrivõistlused Albu vallas, Valgehobusemäe suusakeskuses. Põlva Malevat esindasid Valgjärve noorkotkad Karl Mark ja Kaido Orav ning kodutütar Mari-Liis Länik. Karl Mark tuli individuaalselt 13. kohale ja Kaido Orav 22. kohale rohkem kui 50 osaleja hulgas ja Mari-Liis Länik 18. kohale 48 võistleja hulgas. Võistkondlikult tulid noorkotkad 6. kohale ja kodutütred 67. kohale.

Meie kooli 6. ja 7. klass osalevad maakondlikus KEATprojektis. KEAT (Kaitse end ja aita teisi) püüab anda õpilastele teadmisi, kuidas käituda tulekahju korral, veekogu ääres ja liikluses, kuidas anda käepäraste vahenditega kaaslasele esmaabi ja teatada õnnetusest, kuidas hoiduda meelemürkidest ja ennasthävitavast elustiilist. Esimesed loengud (päästeteemad ja meelemürgid) on juba toimunud. Loengupidajad on kiitnud meie õpilaste teadmisi ja teadlikkust. Tulemas on veel liiklusteemalised loengud, matkatarkused ja esmaabi. Selge on ka see, et kordamine ja kinnistamine on selliste teemade puhul olulised, et kriitilises olukorras kõik meelde tuleks ja abivajajat aidata osataks. Projekti lõpetuseks on planeeritud mai lõpus maakondlik laager, kuhu saab igast osalevast koolist 1 võistkond. Laagris pannakse proovile need teadmised ja oskused, mida loengute ja õppuste kaudu on omandatud. Külma ilma trotsides käidi sõbrapäeval, 14.veebruaril, Võrus kinos. Meie kooli 25. klassi õpilased vaatasid muinasjutulist animafilmi“Rapuntsel“, mis kõigile väga meeldis.

11. veebruaril tutvus 9. klass edasiõppimisvõimalustega Tartus, haridusmessil „Intellektika“.

23.veebruaril tähistasime EV 93. aastapäeva. Ajalooõpetaja Kaja Raud tegi ülevaate meie riigi ajaloost ja pöördelistest sündmustest riigi ja rahva elus. Kõnekad pildid, taustaks ajastut iseloomustav muusika – see aitas mõista meie väikese maa ilu ja valu, rahva sitkust ja tublidust, samas ka kannatusi ja kättevõidetud iseseisvuse tähtsust. Ühiselt laulsime sõprusringis isamaalisi laule.

24. veebruaril osalesid meie kooli õpilased Mari-Liis ja Merili Länik nig Karl Mark ja Kaido Orav edukalt Põlvas, Intsikurmus peetud suusavõistlustel. Ees on ootamas koolisisesed ja maakondlikud koolinoorte suusavõistlused. Ja loomulikult vastlapäev! Seekord 8. märtsil Pikajärvel koos Saverna kooliga ja ootame ka külalisi Venemaalt.

Kindlasti osaleme 3. veerandil veel maakondlikul NUPUTAvõistlusel, saksa keele ja inglise keele olümpiaadil, matemaatikavõistlusel Känguru ning siis tuleb juba vaheaeg ja algab KEVAD!