Mõeldes neile kaugetele aegadele, soovis Tõnu alguses kinkida lasteraamatuid.Aga kuna meie raamatukogus on lasteraamatuid piisavalt, siis otsustasime juba koos, et puudus on hoopis teatmeteostest. Mina pidin leidma enamsoovitud 100 trükist ja saatma Tõnule nimekirja. See kõik oli augustikuus ja nimekirja koostamise lõpetasin septembris.

22. detsembril 2010 tuligi Tõnu koos abikaasa Kajaga meile kingitust üle andma. Kokku annetasid nad 72 raamatut kogusummaga ligi 16 000 krooni (1023€). Kingitus on väga väärt teatmekirjandus ja enamus raamatutest on leidnud juba lugejad.

Kingituse hulgas on näiteks sellised raamatud: "Aianduse entsüklopeedia", "Antiikmütoloogia ja kultuur", "Eakate terviseentsüklopeedia", "Looduse entsüklopeedia", "Maailma loodusravi entsüklopeedia", "Eesti sibullillede entsüklopeedia", "Toataimed", "Eesti vallamajad", "Eesti tikand", "Haapasalu sall", "Tähistaevas", "Eesti sõjaajaloo teejuht", "Kaduv maailm", "Maa:entsüklopeedia", "Eesti labakindad ilma laande laiali", "Roosiraamat", "101 lille"jt.

Peale selle tellis Tõnu veel raamatukogule ajakirju. Septembrikuus saime kõik ajakirja Värske Rõhk hetkel olemasolevad numbrid ja tellimuse 2011. aastaks. Aasta lõpus tellis Tõnu veel ajakirjad GEO ja Imeline Teadus 2011. aastaks, rahalises väärtuses üle 2000 krooni (135€).

Valgjärve raamatukogu teenuseid kasutavad ka paljud vilistlased, kes seoses õpingutega kõrgkoolis või muidu oma töös saavad trükiseid vabalt kasutada, sest linnaraamatukogudest on neid lihtsalt raske kätte saada.

Tänan härra Tõnu Loogi kõigi Valgjärve raamatukogu lugejate nimel.