Alates jaanuarist on vallas tööl arendusnõunik Mailis Koger, kelle ülesandeks on eelkõige projektide kirjutamine, et võimalikult palju välisraha sisse tuua. Oleme juba kirjutanud mitmeid projektitaotlusi, mis loodetavasti kevadel ka vilja kannavad.

Praegu käib täie hooga Maaritsa kultuurimaja remont, mille jaoks küsis toetust MTÜ Maaritsa Põlvamaa Partnerluskogult. Sedapuhku on tegemist LEADER programmiga.

Sellel aastal tehakse vallas ka suuremaid kergteede ehitusi nagu Saverna keskasula kergtee, Maaritsa tänavavalgustuse ja kergtee projekteerimine ja võibolla mõned tolmuvabad teelõigud.

Vallavolikogu kinnitas valla eelarve summas 1 106 195 eurot. Siit peab jätkuma igale eluvaldkonnale, et vald normaalselt toimida saaks. Eelarvet oli kokku panna küll raske, kuid esimeste kuudega on tunda, et olukord on minemas leebemaks. Majandus ju kasvab ja inimesed saavad järjest rohkem tööd.

Tuleb tunnustada meie Saidi Tammeorgu, kes sai Vabariigi aastapäeval Maavanema vastuvõtul Maavalitsuse teenetemärgi.

Tänavu on tulemas samuti mitmeid suuremaid üritusi ja pidusid. Esiteks ja kohe varsti toimub 8. märtsil Pikajärvel ülevallaline vastlapäev, kuhu on lubanud külla tulla ka meie Venemaa partnerid Strugi Krasnõist. Tulge ka, siis saate nendega tuttavaks!

Kevadel, 21. aprillil tähistame Maaritsa kultuurimaja 35. aastapäeva. Kavas on stiilipidu, riietus 76’- 80’. Kogu vallarahvale lisaks on kindlasti oodatud üles astuma ka endised taidlejad, kes võiksid eelnevalt ühendust võtta Astra Kittusega. Traditsiooniliselt toimub valla jaanipidu, seekord siis Valgjärve pargis, esinejaks on ansambel „Hellad Velled“.

Loomulikult toimuvad külades oma kandi külapäevad, nagu see on toimunud juba 8 aastat. Selle aasta novembris toimub Kanepi kihelkonna põllumeeste pidu meie vallas. Peakorraldajaks on Arvo Hausenberg ja tema pere. Täpsemat infot saabki Arvolt või siis hiljem kuulutustelt. 19. detsembril on valla 20. aastapäev. Sel puhul on kavas suurem üritus koos valla jõulupeoga. Peaesinejad on ansambel „mini MTJ“ ja Küla Karla.

On ka valimisaasta, kus saame teha valiku uue Riigikogu koosseisu üle. Soovitan valida Kagu-Eesti inimeste poolt, et saada omad parlamenti. Toetades omasid ei lähe hääl kunagi kaotsi, vaid võimendub meiekandi rahva kasuks seda enam.

Soovin teile kõigile head saabuvat kevadet, õnne tööl ja eraelus!