Valla taastamise juubel on põhjuseks, miks just käesoleval vabariigi aastapäeval antakse kätte esimene valla teenetemärk. Teenetemärk on valla uue põhimääruse kohaselt kõrgeim vallale osutatud teeneid või erakorralist panust tähistav tunnustus. Teenetemärgi pälvis volikogu otsusega taastatud valla esimene vallavanem Leo Voorel, kes on ka pikki aastaid Väätsa vallavolikogusse kuulunud ning selle esimeheks olnud. Teenetemärk antakse pidulikult üle vabariigi aastapäeva kontsert-aktusel 22. veebruaril Väätsa mõisa saalis.

Lisaks teenetemärgile, tunnustab vald oma arengusse olulise panuse andnud inimesi ka tänukirjadega. Vallavalitsusel oli valikut teha heas mõttes keeruline, sest kindlasti on tunnustust väärivaid inimesi rohkem, kui autasustatuid.Üritasime lähtuda valiku tegemisel just valla taastamise faktist, kui sellisest ning tunnustada ennekõike valla teenistuses olnuid ning neid, kes kujundanud 20 aasta jooksul Väätsale omaseid traditsioone.

Valla tänukirjad pälvivad kõrvuti Leo Vooreliga taastatud vallavalitsuses esimeste ametnikena töötanud Helgi Sarapuu ja Mare Keerles. Samuti kõige pikemalt valla tüüri juures seisnud vallavanem Toomas Anderson ning ametnikud, kes vallavalitsuses töötanud rohkem kui kümnendi – Ivi Hiiemäe, Riina Paas, Tiia Mettus, Aino Ollino, Laivi Margus. Tänukirja pälvivad ka Tiit Kavak, kes valla sporditööd on algusest kuni tänaseni korraldanud, ning pikaaegseim Väätsa lasteaia juhataja Tiiu Agasild.

Esiletõstmist väärivad olulistele kultuuritraditsioonidele aluse pannud ning tänaseni aktiivselt valla kultuurielus kaastegevad Tiina Mälk ja Asta Suurkivi. Väätsakate tervise eest on hoolitsenud kõik need aastad perearst dr Signe Lieberg, kellele antav tänukiri võiks sümboliseerida patsientide tervist, rõõmu ja tänu.

Urve Väin on aastaid seisnud maaparandusobjektide ja teede heakorra eest, tänukiri on tunnustus selle töö eest, mille tõttu saame paljudel valla ja erateedel taas liigelda oma sõiduvahendi ja tervise eest hirmu tundmata. Samavõrra oluline ja iga päev tuntav on olnud valla koostöö teede talvise hoolduse asjus hiljuti töömehetee pensionipõlve vastu vahetanud Kersti Jugaga.

Viimaste, aga samavõrra olulistena tooksin esile Hilja Kerge, kes pälvib tänukirja pikaaegse Piiumetsa-Roovere seltsingu eestvedajana, ning major Arvi Niglase, kes saab tänukirja kui vallale oluline koostööpartner, ilma kelleta ei oleks Lõõlas Kaitseliidu õppekeskust ning kelle panuseta ei oleks Väätsa üks tõsisemaid kaitsetahte kantse Järvamaal.

Loodan, et kõik Väätsa kodanikud ühinevad vallavalitsuse tänusõnadega tunnustuse pälvinute aadressil.

Vald kogukonnana on saanud taastamise aastapäevaks aga ilusa kingituse uuenenud mõisa näol, millest loodame uut impulssi valla kultuurielu, spordi tegemise, koolihariduse,turismi, huvihariduse arengusse. Ühesõnaga, mõisast võiks kujuneda avatud, kogukonna ühtekuuluvust tähistav paik, kus koos olla, toimetada, kultuuri nautida, õppida teistelt ning jagada omagi teadmisi.

Ootame kõiki huvilisi mõisaga tutvuma ning tunnustatuid õnnitlema vabariigi aastapäeva kontsert-aktusele mõisa suures saalis 22. veebruaril algusega kell 18.