Imavere valla kuritegude arvu vähenemine sellises mahus on suures osas tingitud 2009 aastal aset leidnud kelmustega ( Karistusseadustiku § 209), mida möödunud aastal ei registreeritud ühtegi.

2010 aastal avastati Türi konstaablijaoskonna teenindataval territooriumil kokku 1902 väärtegu, eelneva aasta samal perioodil seevastu 2005, seega väärtegude avastamine langes 103 väärteo võrra.

Imavere valla territooriumil registreeriti 2010 aastal 147 väärtegu, millest poole moodustavad Liiklusseaduse rikkumised.

Nagu statistika näitab, on arvud vähenenud, mis ei anna kindlasti põhjust arvata, et nüüd võime politsei poolelt mütsid varna visata ja Imavere valla inimeste poolelt luua lihtsalt ukse taha jätta andmaks teada et kedagi kodus pole ja jättes kurikaeltele võimaluse vabalt oma kuritahtlikke sepitsusi ellu viia.

Nagu see on välja kujunenud siis igal aastaajal ja perioodil domineerivad erinevad õigusrikkumised. Kindlasti rõhutan aasta alguses seda, et paks lumekiht ja karm talv on väga raskeks teinud mõningate metsaelanike elu ja tuleks seda hoolsamalt silm peal hoida oma koertel, kes hulkuma pääsedes võivad tekitada paksu pahandust ja murda metskitsi, kes paksust lumekihist tingituna ei pääse koerte eest.

Viimastel aegadel on politseile palju tööd andnud nn metallikratid, kes võimalusel metallikokkuostu viiks kõik mis vähegi metalli moodi oleks. Kevad on tulemas ja lume alt sulavad välja mitmesugused metallist väärtused ja olgem valvsad sellel kõigel silm peal hoidma.

Lapsevanematele tuletaks meelde, et ei ole patt oma laste tegevuste vastu huvi tunda, sest ikka ja jälle tuleb ette et mõni alaealine on tarbinud alkoholi või tubakatoodet ja kahjuks vahel ka lapsevanema teadmisel.

Jätkuvalt saab õigusrikkumistest teada anda politsei lühinumbril 110. Samuti tasub helistada ka juhtudel kui Teie jaoks mingi sõiduk, isik-ud või tegevus kusagil tundub kahtlasena, et tekiks võimalus juba eos õigusrikkumine ära hoida.

Üksteist aidates suudame kindlasti veelgi parandada Imavere valla elanike ja külaliste turvalisust soovides ilusat aasta 2011 jätku.