On aga kurb, et vaatamata ürituse pikaealisusele ja korduvatele üleskutsetele, on paljudes alevielanikes kinnitunud arusaam, et ball on õpilaste üritus. Nii seeei ole. Õpilased küll korraldavad balli, kuid sihtgrupp on täiskasvanud ja gümnaasiuminoored. Algselt majandusõppe projektist välja kasvanud suurürituse korraldamine nõuab õpilastelt sootuks teistsugust lähenemist ja käitumist kui tavalise koolipeo korraldamine. Täiskasvanute osalemine on noortele tunnustuseks, et nende tööd ja vaeva hinnatakse.

Kui varasematel aastatel olid korraldajateks XI klassi noored, siis sellel aastal moodustus meeskond kahe gümnaasiumi- ja IX klassi tublidest ning aktiivsetest noortest, kes hindavad ballitraditsiooni ning on valmis selle nimel ka tööd tegema. Vaatamata erinevatele komplikatsioonidele ja pingele said nad sellega suurepäraselt hakkama.

Selle aasta balli vaheesinejad olid teadlikult valitud Raplamaa oma andekate noorte artistide seast. Üles astusid võistlustantsuklubi Mustang tantsijad, RaplaÜhisgümnaasiumi käsikellade ansambel, Järvakandi TantsuStuudio tantsijad ja ansambel Hurmur, mis koosnes kolmest võluvast kitarri mängivast noormehest.

Tantsuks mängis ballil ansambel Alaska, kes käis esinemas ka 2007. aasta ballil. Üllatusesineja Uku Suviste pani oma muusikaga ilmselt nii mõnegi neiu südame kiiremini põksuma.

Nagu tavaks, toimus ka seekord oksjon, mida juhtis 2001. aasta balli peremees Artur Saaliste. Oksjonikaubad on valdavalt saadud balli suurepärastelt sponsoritelt.

Siinkohal olekski paslik tänada 2011. aasta balli toetajaid, kelleks olid SA Raplamaa Omavalitsuste Arengufond, Eesti Kultuurkapital, O-I Production Estonia AS, Avon Eesti OÜ, Oriflame Eesti OÜ, Järvakandi Klaasistuudio, Katmal Kaubandus, LempirOÜ, Katimex AS, Tulihein, Rapla Tarbijate Ühistu, Järvakandi Kultuurihall, Järvakandi Gümnaasium, ajaleht Nädaline, Tiina Mõis, Kadrin Karro, Helen Vesik, Natalia Kruusmaa, Regiina Jõhvikas, Luisa Värk, Siim Rostin, Eha Teras ja Kärt Pildre. Tegelikult võiks seda nimekirja veelgi pikendada, arvestades, et paljude korraldajate pereliikmed olid samuti suureks abiks. Seega suur tänu kõigile!

Küünlakuu balli traditsiooni tulevik on teadmata. Kõik sõltub sellest, kas leidub piisavalt tegusaid ja vastutustundlikke noori ning inimesi, kellele seda üritust korraldada. Võimalik, et üritus seesugusena hakkab end ammendama ja vajab uut formaati, kuid balli või muu suurürituse korraldamine on igale õpilasele oluline kogemuste allikas, mida me peaksime oma lastele võimaldama.