L.K.

Saabuv kevad ja päikesepaistelised ilmad tekitavad meil kõigil suurema tahtmise olla värskes õhus ning teha tervisesporti, niisama ilma nautida ja jalutada oma lemmikuga.

Lemmikloomana on koer täisõiguslik pereliige ning oma pereliikmed teavad ja tunnevad tema käitumist. Tundes ise oma lemmikut, unustame tihtipeale väga tähtsa tõsiasja — koera käitumine erineb inimese omast. Lahtiselt ringi jooksev koer võib ootamatult ehmatada näiteks jalutajaid, kes on tulnud kevadilma nautima.

Laps, kes mängib ja satub järsku kokku võõra koeraga, võib tahtmatult teha selliseid liigutusi, mis koera meelest on ähvardavad. Alati hästi käitunud koer võib hetkega muutuda agressiivseks ning rünnata ja sellise rünnaku võimalikke kurbi tagajärgi ei soovi meist keegi ette kujutada, veel vähem ise kogeda.

Armas koeraomanik, alati, kui koduuksest väljud, pane oma lemmik jalutusrihma otsa, et vältida hilisemaid kurbi tagajärgi, kahjunõudeid või koerte ja kasside pidamise eeskirja täitmata jätmise eest tehtavat trahvi.