See tähendab õpilaste osalust mitmesugustes projektides, mis aitab avastada ja arendada uusi talente. Selles kõiges saavad lapsi abistada õpetajad, kes oskavad leida aega ka klassiväliseks tööks.

„Lugemispesa” projekti raames toimus 21.–25. veebruarini kirjanduse nädal, tähistati eesti lastekirjaniku Heljo Männi 85. sünnipäeva. Nädala jooksul said 1.–6. klassi õpilased tutvuda kirjaniku loominguga. Lastel oli võimalus õppida tema luuletusi ja teha neile illustratsioone.

1.–3. klassi õpilased osalesid konkursil luuletustega vene keeles. 4.–6. klassid võistlesid luuletustega eesti keeles. Võistlusel osales kokku 40 õpilast. Võitjad pääsesid lõppkonkursile, mis toimus 25. veebruaril Õismäe Vene Lütseumis pealkirja all „Luulekonkurss Heljo Mänd — 85”.

Võistlusest võttis osa 12 vene õppekeelega kooli. Igast koolist võis luuletusega esineda kolm õpilast 4.–6. klassist. Tallinna Järveotsa Gümnaasiumist osalesid žüriis algõpetuse õpetaja Ly Hollas ja raamatukogu juhataja Aino Tanipere.

Tänu Järveotsa Gümnaasiumi raamatukogujuhataja aktiivsele tegevusele osales üritusel ja žüriis ka kuulus Eesti lastekirjanik Harri Jõgisalu, kes on Heljo Männi eakaaslane ja hea tuttav.

Konkurss oli tihe ja lapsed olid väga hästi ette valmistunud. Võitjaiks osutusid Jelizaveta Potapenkova Ranniku Gümnaasiumist ja Anastasia Belkinе Õismäe Vene Lütseumist. Kõik osalejad said aukirja, samuti tunnustati kõikide osavõtjate juhendajaid.

Konkurss näitas, et õpilased armastavad tegelda etlemisega, olenemata keelelisest taustast. Lisaks avaldus õpilaste huvi koolielu ja tegevuse vastu, mis on sageli kajastatud ka Heljo Männi loomingus.

Ürituse lõpus toimus ka kontsert, mida juhendasid Elvi Vaarmann ja Jelena Konopleva ning muusikaõpetaja Ludmilla Semina.