Teie linnaosa vanemana olen olnud teenistuses üle viie aasta. Oli häid aastaid ja oli raskemaid. Ei heas ega halvas jätnud te mind üksi. Pole möödunud päeva, kus mulle ei oleks tulnud e-kirju või telefonikõnesid linnaosa elanikelt. Loomulikult pöördutakse võimude pool eeskätt siis, kui midagi on korrast ära. Aga samuti olen saanud palju kasulikke nõuandeid ning vahel ka lihtsalt häid soove.

Minu isiklikuks prioriteediks on olnud töö noortega. See ei nõua suuri rahalisi ressursse, vaid pigem aega — hoolivust, tähelepanu, igapäevast tegevust. See töö on kandnud vilja — Haaberstis on noorte poolt sooritatud õigusrikkumiste arv aasta-aastalt langenud, samal ajal kui igal pool mujal see kahjuks tõuseb. Loodan, et noortest, kellega oleme viis aastat tegelenud, on kasvamas seadusekuulekad kodanikud ja tublid maksumaksjad. Riigi peamine rikkus pole metsad ja põllud, vaid eelkõige inimesed.

Ma tänan häid koostööpartnereid — korteriühistute ja haridusjuhtide ümarlauda, õpilasomavalitsuste ja huvijuhtide ümarlauda, Haabersti Ettevõtete nõukoda, Haabersti Halduskogu. Tänan rahvusvähemuste ühinguid, isetegevuskollektiive, spordiringe, noorsootöötajaid — kõiki ei ole võimalik siin üles lugeda, kellega aastate jooksul korda saadetud kõiksugu vahvaid tegemisi. Tänan häid partnereid — Vabaõhumuuseumi ja Loomaaeda. Ning kõiki, kes meil elavad või töötavad.

Viie aastaga on meie linnaosas palju muutunud. Uus Vaba Aja Keskus, Rannapromenaad, laste mänguväljakud, spordirajatised, aga ka uued elamupiirkonnad ja uued elanikud — meie rahvaarv on kasvanud mitmesaja inimese võrra. Aga nii nagu Tallinn ei saa iialgi valmis, on ka Haaberstil arenguruumi veel palju.

Linnaosa vanemad tulevad ja lähevad, aga linnaosa valitsus jääb. Need on tublid ja töökad inimesed, oma ala professionaalid. See on tugev kollektiiv, kes saab hakkama igas olukorras. Olen kindel, et ka uue juhi oskavad nad kasvatada professionaalseks linnaosa vanemaks, kes igati vääriks teenima meie suurepärast linnaosa ja linna parimaid elanikke — Haabersti omasid.

Ja Toompealt paistab Haabersti kenasti kätte. Ma ei unusta, kelle poolt ja milleks olen sinna saadetud. Olen kindel, et meie koostöö jätkub. Sest nii nagu all-linnas, ei väsi ma kinnitamast ka mäe pealt — KOOSTÖÖ VIIB SIHILE!