1. Varbla valla 2011. eelarve II lugemine

Volikogu esimees Marika Sabiin esitas eelarve komisjoni ettepanekud 2011.a eelarveks. Tulumaksu laekumine 2011.a. jaanuaris on olnud suurem kui eelmisel aastal samal ajal, selle tõttu on tulumaksu laekumist sel aastal suurendatud. Maamaksu ja riigilõive laekus eelmine aasta vastavalt planeeritule, seega prognoos nende tulude laekumise kohta on jäetud samaks. Otsustati valla 2011.a eelarve projekt anda töösse eelarve komisjonile ning suunata III lugemisele.

2. Varbla Vallavolikogu 17.02.2010.a otsuse nr 4 „Jaagoranna kinnistu detailplaneeringu algatamine“ tühistamine

Arenguja keskkonnanõunik Marii Altmann esitas ettekande seoses aasta tagasi algatatud Jaagoranna kinnistu detailplaneeringuga, mille eesmärk oli rajada paadikanal ja akvatoorium, kuid omanik leidis hiljem, et soovib ka paadikuuri ja sauna. Kuna soovitakse ehitada kaks uut hoonet, tuleb detailplaneering tühistada ja algatada uuesti.

3. Jaagoranna kinnistu detailplaneeringu algatamine, Kadaka külas. Omanik Lanmark Holding OÜ

Arenguja keskkonnanõunik Marii Altmann esitas ettepaneku algatada detailplaneering Kadaka külas Jaagoranna kinnistul, eesmärgiga paadikanali, sauna ja paadikuuri ehitusõiguse määramine. Samas algatatakse keskkonnamõjustrateegiline hindamine, kuna ala asub Varbla laidude kaitsealal.

4. Varbla Vallavolikogu 26.01.2006. a määruse “Volikogu liikmetele tasu ja hüvitise maksmise kord” muutmine

Euro kasutusele võtuga seoses on vaja muuta volikogu liikmetele makstava tasu ja hüvitise korda.

5. Peremehetute ehitiste võõrandamine Hõbesalu küla KIT alajaamast suvilatesse viivad madalpinge maakaabelliinid 766 m ja 9 jaotuskapp. Võõrandatakse Eesti Energia Jaotusvõrk OÜle.

Ehitusjärelvalveinsener Kalju Kepp esitas ettekande Hõbesalu külas KIT alajaamast suvilatesse viivate madalpinge maakaabelliinide kohta, mida soovib võõrandada Eesti Energia Jaotusvõrk OÜ. Madalpinge maakaabelliinide peremehetus on tuvastatud.

6. Vabamikrofon

6.1. Lasteaed

Lea Õismaa tegi ettepaneku korraldada lasteaias lastevanemate koosolek. Otsustati järgmine kord kutsuda koolidirektor volikogu koosolekule, et arutada lastevanemate koosoleku korraldamist lasteaias ning samuti lasteaia lahtiolekuaegu.