Pühkisime meiegi une hommikul poole viie paiku silmist, et poole seitsmeks Tartusse ühisrongile jõuda. See oli päris mitmele elu esimene rongisõit.

Lauluväljakul jutustasid peo loojad laulu- ja tantsupeost, iga lugu ilmestamas muusika, tants ja pillimäng. Kirjanik Leelo Tungal kuulutas välja lugude ja luulevõistluse „Ainult siin sünnivad me lood...“ ning innustas kõiki aktiivselt osalema. Asjalikku nõu sai arstidelt ning politseilt. Oli võimalusi osaleda õpitubades, viltida väike ehe, voolida puust mänguasju jne.

Keskpäevaks koguneti „päris“ laulukaare alla, et saada osa haridusminister Tõnis Lukase headest soovidest, laulda koos Siiri Sisaki ja Ultima Thulega, tantsida Kaera-Jaani Märt Agu juhendamisel ning lähetada ilmasaadikud nelja ilmakaare poole. Nii soovisime viia reklaami meie vahvatest pidudest üle maailma. Kuulutati ka välja laulupeosupi tiitli võitja seljanka, mida meiegi mekkida saime. Oli küll kõhe ja tuuline kevadpäev, aga selle eest lõbus ja tore, mis an-dis indu harjutada veel rohkem, et meiegi saaksime uhkelt sammuda juulikuus peorongkäigus ja laulda koos tuhandetega laulukaare all.