Suve jooksul koostavad noored uurimistöö ja saavad osaleda ka kodu-uurijate ühisel retkel. Sügisel pärast tööde kaitsmist mihklipäevajärgsel laupäeval muuseumis selguvad ka need, kes saavad töid kaitsta oktoobri lõpul Paides toimuval üle-eestilisel noorte kodu-uurijate konverentsil.

Noorte kodu-uurijate tööd tõlgitakse võõrkeeltesse ja salvestatakse helikandjale, mis võimaldab nende hilisemat kasutamist näiteks audiogiidina. Usume, et see projekt lähendab kaht erinevat põlvkonda. Seega julgustame noori küsima vanematelt inimestelt nende mälestuste kohta ja eakamaid jälle neid heal meelel jagama ning noortele igati abiks olema.

Noortele on programmis osalemine tasuta.

23. aprillil peame aga jüripäeva. Et see langeb sel aastal kokku vaikse laupäevaga, siis tuleb juttu ja tegusid mõlemast.

Muuseumitöötajad käisid Järvamaa muuseumis veebruarikuus kasetohust esemete valmistamist õppimas ning on valmis jagama teadmisi ja näpunäiteid teistelegi. Selleks tuleb aga kasetohtu varuda ning kevad on selleks parim aeg. Jüripäeval võtamegi ette käigu metsa ning varume erinevat värvi kasetohtu, valime kõige ilusama pühademuna ning kuulame muuseumis valminud kuuldemängu Vargamäe Jürist, kus osalisteks Albu valla elanikud.

Sissepääs muuseumi piletiga.