15.00 saabusid külalised, kelle seas olid nii meile juba tuttavad Joosepi asenduskodu lapsed kui ka uued jahuvitavad inimesed Ülenurme suurperest. Samuti oli Joosepi asenduskodust kaasa võetud külaline Tšehhist, kellega meie keskuse noored oma inglise keelt harjutada said – tõeliselt vahva kogemus!

Üritus algas tutvustusmängudega, et suurpere ja asenduskodu lapsed omavahel tuttavaks saaksid. Alguses olid lapsed kohati tagasihoidlikud, kuid mängude jooksul kadus viimanegi tagasihoidlikkuse märk. Kuna 14. veebruar oli sõbrapäev, meisterdasid keskuse noored koos lastega papist südameid, millele lapsed joonistasid, lisasid litreid ja hiljem sai uhke südame kaelaehteks riputada. Lisaks oli meil ka väga vahva üllatus – külla tuli pimeda juhtkoer koos oma perenaisega, kes jutustas kõigile vahvaid lugusid. Koer oli sõbralik ja meeldis kõigile väga! Kuid varsti pöördus laste tähelepanu lauale, kus olid muhvinid, neid oli palju ja need olid väga maitsvad – banaani ja šokolaadiga. Kõrvale pakuti mahla ja sooja kakaod.

Ka pereemad olid pisut tagasihoidlikud, kuid juba varsti vahetasid suurpere ning asenduspere ema kontakte – siis ju hea suure pere rõõme ja ka raskeid hetki omavahel arutada. Arvan, et kõik leidsid endale uusi sõpru ja veetsid mõnusalt aega, sest sära oli silmis nii pisikestel kui ka kõige suurematel. Loodame varsti oma armsaid sõpru jälle näha!