Festival toimub erinevatel õhtutel erinevates kohtades – Ilmatsalus, Rahingel, Vorbusel ja Märjal. Kõikides paikades pakume peresid siduvat tegevust. Festivalil toimuvad sportlikud ja meelelahutuslikud võistlused, esinevad Ilmatsalu huvikeskuse isetegevuslased, koolilaste rahvatantsurühm, tantsutüdrukute grupp “Plixsid”, mudilaskoor ja lasteaia tantsulapsed.

Korraldame töötoa emadele ja tütardele, kus ema ja tütar saavad koos meisterdada mõne toreda ehte. Toimub enesekaitse demonstratsioonesinemine isadele ja poegadele, kes saavad selgeks ka mõne enesekaitse võtte. Korraldame luulekonkursi “Siin on minu kodu”. Luuletusi saab Ilmatsalu huvikeskusesse saata või tuua kogu aprillikuu jooksul. Võisteldakse kahes vanuserühmas: lapsed ja täiskasvanud. Luulekonkursile esitatud luuletused palume saata e-postile mai@ilmatsalu.ee märksõnaga LUULEKONKURSS. Lisada tuleb luuletuse autor, vanus ja küla. Paremad luuletused avaldame järgnevates valla ajalehtedes.

Festivalipaikades toimuvad veel joonistusvõistlused ja paremate joonistajate autasustamine. Perefestivalist on lubanud osa võtta ka meie vallas elav Angelika Nöps, kes demonstreerib imekauni niplispitsi valmistamist.

Kutsume teid osa võtma ka festivalipaikades toimuvatest taaskasutus- ja loomelaadakestest. Seega üleskutse: otsige välja oma vähekantud riided, mida enam ei vaja, ja pikkadel talvekuudel tehtud käsitööesemed ning müüge nad laadakesel väikese raha eest maha. Julget osavõttu kõikidele! Lasteriided jäävad ju ruttu väikeseks ja kõike ei jõua ära kanda. Pakkuge teistele!

Soovime, et festivalil saaksid pered mõnusasti aega veeta: võtta osa töötubadest, võistlustest, laadakestest ja nautida kontserti ning tunda mõnu üksteise seltskonnast ja kogukonna hoolivusest. Tahame, et pered saaksid omavahel tuttavamaks ja side kodukoha ja elanike vahel tugevneks. Loodame, et sellel festivalil tunnevad kõik rõõmu koostegemisest ja koosolemisest.

Toimumiskohad leiate reklaamidelt. Olge siis kohal kogu perega, ükskõik kui suur või väike see ka ei oleks. Kutsuge kaasa ka vanaemad, vanaisad, naabrinaised, naabrimehed, …

Ootame kõikidest küladest osavõtjaid lähimasse toimumiskohta. Jääme lootma heldele ilmataadile, et ta meid toetaks kauni kevadilmaga! Kohtumiseni perefestivalil!