Kontserdi avalöök tuli Räpina valla noorte puhkpilliorkesterilt. Avasõnad ütles õhtujuht Andrus Paabut ning tervitussõnad vallavanem Teet Helm. Seejärel sõnal enam suurt rõhku polnud, oli aeg kuulata head muusikat ja vaadata kaunist (rahva)tantsu. Lauluga rõõmustasid publikut Aapo Ilves, Räpina meeskoor, naisansambel Fanni, naiskoor Koidula, Rodnoi Raspev ja Räpina Kammerkoor. Tantsuilu pakkusid memmede tantsurühm Pihlamarjad, naisrühmad Murelid ja Räpina Noored Naised, segarühmad Helgerid, Reilender ja Sahistajate Salgake, eakate tantsurühm Sinililled, Räpina flamenkotantsijad ning Ruusa meesrühm Nõtked ja Karvased. Viimaste etteaste oli nii ootamatu ja rabav, et publik lausa juubeldas. Meesrühm on alles noor ja esines omakultuuriõhtul esimest korda. Kindlasti ootab publik nende esinemist suure huviga järgmiselgi aastal.

Sama kehtib kõigi vallas tegutsevate kollektiivide kohta. Aapo laulust jäi kõrvu mõte: „Kui sa end ei austa, siis sust keegi ei pea, kui sa end ei näita, siis sind keegi ei tea.“ Eeskätt meie endi pärast ja meie jaoks omakultuuri õhtu ju toimubki. See on oma ja oodatud.

Kontserdi lõpul õnnitles rahvamaja juhataja Katri Karpson kõigi kollektiivide juubilare. Seejärel said esinejad ja publik ansambli saatel veel kaua kaua tantsida.

Rõõmsat meelt ja edu kõigile kollektiividele!