Kuulates ja vaadates kevadist meediat olen jõudnud järeldusele, et looduse tormakus on tabanud ka meid, inimesi. Vastu võetakse otsuseid, mis ehk ei tundugi nii loogilised, kui on omane meie eestlaslikule mõtlemisviisile.

Milline on see õige käitumine ja kas on ikka kõik nii, kuis esmapilgul paistab. Ka Rägavere vallas toimuvad protsessid on viimasel ajal kohalikus pressis üsna intensiivselt kajastust leidnud. Püüan aru saada ajakirjanikest, kes otsivad eelkõige neid sündmusi ja uudiseid, millel on negatiivne mekk küljes. Me ju kõik teame, mis tänapäeval müüb ja kui ühes lehes oli Rägavere valla kohta kolm uudist, millest kaks olid positiivsed ja kolmas sisaldas kirjeldust tekkinud konfliktist, tekkis minul eriline huvi, kuidas inimesed neile kolmele uudisele reageerivad. Positiivsed sõnumid, mis lehes ilmusid „nupukestena” jäid tegelikult märkamata, vähemalt kommenteerijate poolt. Aga see, mis kirjeldas seda, kuidas meie vallas „valitseda ei osata“ leidis vastukaja paljude lugejate poolt. Tavakodanikuna ma ei loeks neid „üllitisi”, aga kuidas sa juhid valda, kui ei ole kursis sellega, mida need „kõike teadjad” arvavad. Kommentaarid kommentaarideks aga kurvaks tegi see, et lõpuks küsiti, millal Rägavere valla kohta ka midagi positiivset kirjutatakse!?

Märtsi viimasel päeval vastu võetud eelarve on viimaste aastate üks pingelisemaid ja summasid suuremateks arendusprojektideks peale Ulvi mõisa remontitööde peaaegu ei leiagi. Kuid see ei tähenda seda, et siin midagi ei tehta. Meie vallas on tublid MTÜ-d ja nende tööde ning tegemiste üle võib ainult uhkust tunda. Märtsis toimunud kokkusaamine, kus vallavalitsuse liikmed võõrustasid külavanemaid ja teisi külade kontaktisikuid, andis tugevat tõestust, et vanade tegijate kõrvale on lisandunud uusi tulijaid. Nii mitmeski külas on uued ja värsked tuuled puhumas, mis tõestavad, et meie inimene ei looda ainult teiste abile. Koostöö vallavalitsuse ja külade vahel peab kindlasti kahepoolne olema. Kui tänasel vallavalitsusel ei olegi jagada rahalisi vahendeid nii palju, kui ehk mõned aastad tagasi, siis on olemas veel mitmeid teisi võimalusi abistamaks külasid ja seal tegutsevaid MTÜ-sid. Luban omalt poolt, et iga vallamajja abi otsima tulev aktiivne elanik saab vastused oma küsimustele ja kui ei oska meie seda anda, siis teame vähemalt juhatada inimeseni, kelle käest seda saada võib.

Soovin kogu vallale kaunist jätkuvat kevadet ja oskust leida meid ümbritsevast ülesse see päikselisem osa, millega jätkuvalt sisustada meid ees ootavaid päevi.