Setomaa valdade noorsootöötajate koosolekul sündinud otsus on oluline samm ühiseks noorsootöö korraldamiseks, mille vajalikkus tuli selgelt välja EMP-Norra regionaalarengu toetusprogrammi abiga ellu viidud projekti raames.

“Väikesel vallal on üksi raske igale noorele pakkuda temale meelepärast vaba aja veetmise võimalust, pealegi on noored väga huvitatud suhtlemisest teiste omavanustega väljaspool oma koduvalda,” tõi Setomaa Valdade Liidu juhatuse esimees Margus Timmo välja projekti raames selgunud vajadused.

„Ülesetomaalise noorsootöö eestvedaja valimine on väga tervitatav, sest see loob eeldused koordineeritud koostööks,“ ütles Margus Timmo pärast noorsootöötajate koosolekut. Timmo sõnul on eesmärgiks avardada vaba aja veetmise võimalusi ning tõsta võimekust teha koostööd noortega väljaspool Setomaad – mujal Eestis, aga ka Venemaal ja Lätis.

„Ühistegevus peaks üha enam liitma Setomaa noori ja muutma nende elu põnevamaks“ arvab äsja Setomaa noorsootöö koordinaatoriks saanud Triinu Liiv.

Esimeseks ühistegevuseks on Liiva sõnul osalemine juuni lõpus Pihkva oblasti noorte töölaagris Radajal, kaasa aidatakse muuseumite ja surnuaedade territooriumite heakorratöödel.

Üheskoos saame korraldada spetsiifilist huvitegevust kogu piirkonnas. „Värskas on olemas hea muusikakool, Missos on jällegi head võimalused tehnikaspordiga tegelemiseks, tuleb organiseerida, et huvitegevus ja huviline kokku saaks,“ tõi Timmo näite.

Timmo täiendas, et Setomaa Valdade Liit on käivitamas ka projekti transpordi kitsaskohtade kõrvaldamiseks, mis parandab veelgi võimalusi noorte ühisettevõtmisteks.

Eilsel koosolekul lepiti kokku, et järgmisel aastal läheb noorsootöö koordineerija amet Meremäe valda, sealt edasi Värskasse ja siis Mikitamäele.