Maja valitseja ülesandeks on muuhulgas korraldada ka veearvete (nagu ka muude ühiste arvete - jäätmed, küte jm) jaotamine korterite vahel ja maksete kogumine. Korterelamute elamute korteriomanikel on vaja elamu majandamine viia kooskõlla seadustega ja moodustada korteriühistu või valida valitseja.

11.aprilli 2011.a. Torma Vallavalitsuse istungil oli arutusel OÜ Torma Soojus kiri valla kortermajadel korteriühistute moodustamiseks.

Otsustati: vee- ja kanalisatsiooniteenuste lepingute sõlmimine toimub vastavalt Eesti Vabariigi seadustele üksnes kinnistupõhiselt, s.o. kortermajade puhul kas korteri ühistu või majaelanike poolt volitatud esindajaga.

Torma valla kortermajad, milles puudub tegutsev korteriühistu ning ei ole valitud majaelanike enamuse poolt volitatud isikut tuleb moodustada korteriühistu või valida endale volitatud esindaja tähtajaga 01.oktoober 2011.

Valitseja valimine on kohustuslik ja kui kaasomanikud seda ei tee, võib asjast huvitatud isik (nt. keegi korteriomanikest või ka teenusepakkuja) pöörduda kohtu poole valitseja kohtu korras määramiseks. Teavitamine korteriühistute moodustamise kohustusest või maja valitseja määramiseks korraldada OÜ-l Torma Soojus.

19.aprilli 2011.a. Torma Vallavolikogu istungil oli päevakorras korteriühistute moodustamine Torma vallas. Vallavolikogus oli põhjalik arutelu ja kiideti heaks seadustest tulenev vallavalitsuse 11.04.2011.a. otsus. Teavitamise korteriühistute moodustamise kohustusest või maja valitseja määramiseks korraldavad OÜ Torma Soojus ja OÜ Sadala Küte, kelle halduses on kortermajad. Korteriühistu moodustamisega seotud kulud aitab kanda vald.

Nõustajad korteriühistu moodustamise või maja valitseja nimetamisega (valimisega) seotud toimingute osas on OÜ Torma Soojus, OÜ Sadala Küte ja vallavalitsus.

Alates 01. oktoobrist 2011.a. sõlmib OÜ Torma Soojus ja OÜ Sadala Küte teenuste (vesi, kanalisatsioon, küte jne) osutamise lepingud moodustatud korteriühistuga või maja valitsejaga.

Abimaterjali korteriühistu moodustamiseks leiad SIIT!