Novembris gümnaasiumiklassides läbi viidud eesti keele olümpiaad oli pühendatud kodanikupäevale. Esseekonkursil selgitati välja paremad, esindamaks kooli üleriigilisel olümpiaadil eesti keel võõrkeelena. Vabariikliku olümpiaadi teemaks oli noorte nüüdisaegne kirjandus. Esseekonkursi võitjad said peale tänukirja ka suurepärase kingituse - piletid J. Straussi opereti „Nahkhiir" etendusele ooperi- ja balletiteatris Estonia.

Õpilased said tõelise elamuse nii teatri atmosfäärist kui ka valsikuninga suurepärasest muusikast.

Kooli eesti keele kuu algas 18. veebruaril ja lõppes 15. märtsil. Toimus hulk üritusi: integreeritud lahtine tund, ülelinnalised konkursid, kooliviktoriin „Kuldvillak", algklasside pidulik aktus vabariigi aastapäeval ja vanemate klasside kohtumine Tartu Ülikooli õppejõu Birute Klaasiga. Ainekuu kulminatsiooniks kujunes aga rahvatantsuansambli „Leigarid" esinemine. Kaunid rahvarõivad, meeldivalt humoorikad tantsututvustused ja esinejate nägudelt peegelduv rõõm paelusid saalisolijaid, kes eriti vastu ei puigelnudki, kui neid tantsuringi haarati. Selle huvitava kohtumise organisaatoriks oli eesti keeleõpetaja Ülle Kõllo.

Vahel selgub, et laul või tants aitavad mõista teise rahva hinge ja keelt paremini, kui seda võimaldaks sada tundi grammatika tuupimist. 14. märtsil otsustasime emakeelepäeva tähistada kuulsa kollektiivi - Eesti Õpetajate Meeskoori esinemisega. Koorivanem Valdur Talts rääkis saalitäiele gümnasistidele ja õpetajatele päeva tähtsusest ja sellega seotud traditsioonidest. Kõlasid E. Kapi, A. Bortnjanski, G. Ernesaksa ja V. Tormise laulud noore dirigendi - Eesti Muusika-ja Teatriakadeemia tudengi Kadi Uibo juhatusel. Tänulik 8.-12. klassi õpilastest koosnev publik kuulas kontserti siira huvi ja kaasaelamisega.

Kõikide ürituste kordaminekule aitasid aktiivselt kaasa eesti keele ainesektsiooni liikmed Ülle Kõllo, Iraida Übius, Ingrid Samon, Olga Barabaner, Natalja Luukas, Tatjana Oresko ja Larissa Tiido.

Kokkuvõte eesti keele õpetajate tööst ühtib kaasõpetajate arvamusega, et just kohtumised kunstimeistritega kaunistavad ja rikastavad meie õpilaste õpimaailma.