Järvakandi aukodanik Ene Unt

Ene Undi iseloomustamiseks sobivad kombinaadi Järvakandi Tehased kauase peainseneri Valdek Tomsoni sõnad: "Ene oli tööjuhina ja insenerina iseseisev, mõtlev ja tegus naine, kelle elu kuulus tehastele."

1958. aastal TPI lõpetanud ja kombinaadi Järvakandi Tehased isolaatoritsehhi armeerimise jaoskonna meistriks määratud Ene Undi rohkem kui 40 tööaastat möödusid Järvakandi klaasitootmise juhtimises. 1963. aastal sai ta klaasisolaatorite tsehhi juhatajaks, 1992. aastal oli ta üks AS Järvakandi Klaas asutajaist. Ene Unt on üks neist, tänu kellele on Järvakandis säilinud klaasitootmise traditsioon.

Ene Undi elu ei piirdunud siiski ainult klaasitehasega. Järvakandi TEMT-i esimese grupi õppurid mäletavad hästi, kuidas Ene tegi neile selgeks kõrgema matemaatika algtõed. Ka osales Ene alati tehaste kultuurielu organiseerimisel. Ja loomulikult on pea kõik Järvakandi lillekasvatajad vahetanud temaga seemneid ning juurikaid ilusate lillepeenarde loomiseks.

Kaja Vaikre

Kaja on klaasikojas kunstnikuna tegutsenud pere kõrvalt. Oma tööd teeb ta südamega, olles alati abivalmis ja avatud. Kaja on Järvakandi rahvale teinud ka tähelepanu vääriva kingituse: tema Kunstiakadeemia lõputöö klaasist helisammas „Ood" on vaatamiseks väljas Järvakandi vallamajas.

Märkimisväärne on ka Kaja tegevus vabatahtlikuna, eesmärgiks innustada järvakandilasi klaasikunsti kaudu jätkama ja arendama siinseid klaasitöötlemise traditsioone. Ta juhendab klaasiringi, korraldab klaasiõhtuid, on kunstikonkursi „Minu klaas" tänavune projektijuht, soovides, et kõigil Järvakandi elanikel oleks võimalik oma kodu klaasipealinnas kaunimaks ja sotsiaalselt paremaks muuta.

Eha Teras

Eha Teras töötab Järvakandi Gümnaasiumis muusikaõpetaja ja koorijuhina, juhendades erinevaid koorikoosseise ning lauluansambleid. Eha on aastaid olnud üks maakondliku poistekoori juhte, tema koorid on osalenud nii noorte- kui ka üldlaulupidudel.

Eha on juhendanud ka õpetajate naisrahvatantsurühma ja osalenud tantsupidudel võimlemisrühma koosseisus. Mida iganes ta teeb - alati on tal sära silmis!

Valli ja Ants Raidma

Valli ja Ants Raidma on ligi kümme aastat oma tegevusega MTÜ-s Abistav Samaarlane toetanud ja sponsoreerinud Järvakandi valla inimesi, vallavalitsuse allasutusi (Järvakandi Lasteaed Pesamuna, Järvakandi Gümnaasium, Järvakandi Avatud Noortekeskus, Järvakandi Hooldekodu ...) ning korraldatavaid üritusi. Aidatud on ka Järvakandist kaugemal elavaid abivajajaid (Pärnus, Koerus, Tallinnas, Eidaperes jm). Antud on nii toiduaineid, riideid, mööblit, koduelektroonikat, nõusid jms.