Vallalehe toimetus pöördus konstaabli poole ning esitas mõned küsimused:

1. Kuidas olete rahul turvalisusega Vastseliinas?

Dmitri Kulaga: Vastseliina on rahulik piirkond, siin elavad toredad ja lahked inimesed. Piirkonnas esineb harva vargusi ja vandaalitsemist. Muret tekitavad nii politseile kui alevi rahvale Vastseliina Internaatkooli õpilased, kellega igapäevaselt püüame koostööd teha ja suunata neid õigele teele.

2. Mis on väikeste maakohtade suurimad probleemid politseiniku silme läbi?

Dmitri Kulaga: Suurimaks probleemiks on see, et politsei ei jõua töövälisel ajal piisavalt kiiresti reageerida. Vahemaa maakonna keskusega on pikk ning võib juhtuda, et töös olevad patrullid asuvad sündmuskohast kaugel ja ei saa koheselt sekkuda.

3. Kuidas saavad valla kodanikud ise oma kodukoha turvalisusele kaasa aidata?

Dmitri Kulaga: Uue aja trendiks Eestis on "Naabrivalve" ehk inimeste valvsus ja koostöö aitab tagada turvalisema elukeskkonna. Soodustame igati inimeste initsiatiivi oma kodukoha turvalisuse hoidmisel, pakume huvilistele võimalust hakata abipolitseinikuks ja kindlasti soodustame Naabrivalve liikumist.

4. Mis on Teie tuleviku plaanid ja mõtted seoses politseitööga Vastseliinas?

Dmitri Kulaga: Edu võtmeks on tihedam koostöö valla elanikega. Olete igal ajal teretulnud konstaablipunkti, mis asub Vastseliina ambulantsi maja esimesel korrusel. Kindlasti leiame ühiselt lahenduse erinevatele probleemidele.

5. Miks otsustasite tulla tööle just Vastseliina ja kas olete oma otsusega rahul?

Dmitri Kulaga: Tööpakkumise Vastseliina piirkonnapolitseinikuks võtsin hea meelega vastu ja olen oma otsusega väga rahul.