Peaaegu nädala kestvad üritused saavad ametliku alguse kolmapäeval, 22. juunil põhikooli ja gümnaasiumi lõpuaktustega, millele järgneb valla jaanituli.

Järgmisel päeval tähistame võidupüha, mille iga-aastaseks traditsiooniks on Vabariigi Presidendi võidutule jagamine Eestimaa küladele. Võtame mõõtu külade-vahelisel spordivõistlusel ning selgitame välja kihelkonna rammumehe. 23. juuni on filmipäev nii lastele kui täiskasvanutele.

Jaanipäeval toimub tervise- ja puhkepargis käsitöö- ja vanakraamilaat. Keskpäeval algab kalmistupüha koos jumalateenistusega. Kirikuaias etendatakse ajaloolist näidendit Haljala nime sünniloost, millele järgneb orelikontsert.

25.juuni varahommikul ärkame kirikukellade ja kantaadihelina saatel. Päeva sisustavad pidulik jumala-teenistus, huvitegevused kultuuriõues ja võimas ilutulestik. MTÜ Ans.Ambel korraldab samal ajal kihelkonna muusikapäevad. Kuna pikem pühadeaeg toob kodukanti ja vanematekoju palju sõpru ja sugulasi, siis kutsume külaseltse üles avatud uste kaudu näitama, kui ilusad on meie külakeskused Aasperes, Essus ja Varangul. Kihelkonna ajaloo ning juubeliürituste täpsemaks kajastamiseks ilmub koos maikuu vallalehega erileht. Elagu Haljala kihelkond!