Palupera vallas koguti samme matkates mõisast mõisasse. Meie valda on õnnistatud kahe toreda, Palupera ja Hellenurme mõisaga, mis asuvad üpris lähestikku.

Keskpäeval oli võimalus alustada mõlemast mõisast matk vastavalt oma võimetele. Kes tegi ühe otsa, kes edasi-tagasi. Mõlema mõisa juures oli kontrollpunkt, kus sai ennast registreerida ja kosutavat spordijooki. Kohale saabus üllatavalt palju liikumishuvilisi, täpsemalt 42. Nii suuri kui ka väikeseid, lähedalt ja kaugelt. Lisaks kohalikele ka Elvast, Rõngust ja Nõunist. Kõik osavõtjad said liikumispäevikud, kuhu saab kuu aja jooksul kirja panna oma liikumised ja siis enda jaoks kokkuvõtted teha. Päeviku tagaküljele oli kirjutatud, mida peetakse üldse liikumiseks. Kõigi muu tavapärase kõrval jäi silma, et liikumine on ka tantsimine.

Nagu ilm, oli ka kõigi osavõtjate meeleolu suurepärane ja paljud lubasid liikumisharras- tust jätkata. Olgu selleks siis lihtsalt igapäevane enda liigutamine või siis juba tavapärasel kepikõnnil ümber Nõuni järvel.

Kohtumiseni ja nautige peale suusepärast talve kaunist päikselist kevadet.