Sel suvel toimub Tallinnas XI noorte laulu- ja tantsupidu „Maa ja ilm", kuhu tahab meie koolist pääseda kahe rühma jagu tantsijaid. Oleme selle nimel kõvasti vaeva näinud, oma tantsuoskusi lihvinud ja esinemisnärvi treeninud. 

Kuna suvisele peole soovijaid on tunduvalt rohkem kui platsil kohti, siis peame paratamatult taas mõtlema oma kooli väiksusele ja sellele, kuidas meie vahvad tantsijad võtavad mõõtu suurte koolide rühmadega. Meie kooli algklassides õpib poisse tunduvalt enam kui tüdrukuid ja nii peavadki pea kõik tüdrukud oma tantsuoskused mängu panema, et tantsurühm peole kandideerida saaks. 

Aga tantsinud on meie lapsed läbi aastakümnete. Möödunud sajandi seitsmekümnendatel tantsis lastega Tääksi kooli õpetaja Ene-Riina Ruubel, temalt võttis teatepulga üle õpetaja Ellen Randaru. Ühtki koolinoorte tantsupidu Tallinnas pole peetud meie tantsurühmadeta. 

Võime julgelt öelda, et meie koolil on natuke rahvatantsu nägu, sest ükski jõulu- ega kevadpidu ei möödu tantsuta. Küllap oleme oma publikut läbi aja õpetanud rahvatantsu ilu nägema ja hindama. Kuna aga Tääksi lapsed on kõik tantsinud I klassist alates ja paljud koolitöötajadki tegelevad vabal ajal rahvatantsuga, oskavad nad meie tegemisi õiglaselt ja asjatundlikult vaadata. Ega muidu ütle lapsed, et oma koolis on palju raskem esineda kui kusagil mujal - vastutus kammitseb. Vastutus kasvõi oma emade-isade ees, kes ju ka kunagised või praegused rahvatantsijad. Nemad oskavad meile kaasa elada, kordaminekutest rõõmu tunda ja teavad, mida tähendab pingeline ülevaatuste aeg. Täname vanemaid ja kõiki pöidlahoidjaid! 

Tääksi koolis õpib 70 õpilast. Vähevõitu! Aga nendest 32 on äraütlemata vahvad ja mõnusad tantsulapsed, kes pole paljuks pidanud aasta läbi kestvaid treeninguid, on üksteist toetanud ja tagant utsitanud ning oma õpetajatele rõõmu valmistanud. Aitäh teile! 

Tääksi Põhikoolist sõidavad Tallinnasse tantsupeole:
 
2.-3. klassi segarühm: 
Madis Hiiemäe 
Johanna Jürmann 
Jaak Kahila 
Kertu Kalvik 
Sander Kiis 
Jako Johannes Kõuts 
Ketlin Käo 
Rasmus Lepik 
Suvi-Mari Parts 
Tõru-Tõnn Parts 
Dan-Denry Sarjas 
Mehis Suigusaar 
Hiie-Helena Sünter 
Gerly Tamm 
Taisi Toomsalu 
Teisi Toomsalu 

Noorte segarühm: 
Raidi Aleksandrov 
Hanne-Liisa Hiiemäe 
Maarja Hiiemäe 
Martin Kabanen 
Tiit Kahila 
Märt Kivipõld 
Lilyan Leppik 
Silvia Luht 
Marta Mikkor 
Raiko Paas 
Brita Randaru 
Rando Reinhold 
Laura Rink 
Sten Suigusaar 
Siim Tõnisson 
Tanel Tamm