Siinkohal nimetan kõige paremad saavutused. VII klassi tüdruk Mirjam Kärmas esindas kooli koguni kaksteist korda, saavutades «Känguru» võistlusel maakondliku esikoha ja vabariigis 10. kohat 2858 võistleja hulgas, geograafia olümpiaadil teise ning bioloogia ja vene keele olümpiaadil III koha. VII klassi tüdruk Evelin Jõemaa esindas kooli üheteistkümnel korral ning oli «Känguru» võistlusel maakonnas teine ja vabariigis 12. koha omanik, geograafias kuues ja bioloogia ja matemaatika võistlustel 9 parema hulgas. VIII klassi õpilased Merilin Karv ja Kevin Kolpakov osalesid vastavalt kuuel ja seitsmel võistlusel. V klassi poiss Jan Põder tõi «Känguru» võistluselt maakondliku esikoha ning vabariigis 6.- 9. koha 3827 võistleja seast. VI klassi tüdruk Kristin Põder sai «Kängurul» maakondliku teise ja vabariigis 42. koha. IX klassi noormees Raigo Mees leidis mahti põhikooli lõpuklassis osaleda viiel ainealasel võistlusel ning tõi vene keele olümpiaadilt Kalmetule maakondliku teise koha.

Kõik õpilased ja 7 õpetajat osalesid internetipõhisel peast arvutamise võistlusel.  Lastest jõudsid finaali Raigo Mees (8. koht) ja Jan Põder (15. koht). Õpetajate võistkond pälvis maakondliku esikoha ja õpetaja Sirje Põder jäi finaalis kümnendaks.

Lisaks osalesid õpilased oma juhendajate eestvedamisel paljudel muudel  konkurssidel ja festivalidel. Kirjutiste võistlusel «Heategu läbi minu silmade» sai IV klassi poiss Martin Karv «Maalehe» eripreemia ning väärilise auhinna. Kokku esitati 599 tööd.
  
Meie kooli IV klassis õpib parim ettelugeja 2011 Joonas Püks. Vabariiklikul Sten Roosi muinasjutuvõistlusel märgiti ära VII klassi tüdruku Rutt Poolakese lugu «Jänni jõulud». Vabariiklikule Võrtsjärve joonistusvõistlusele esitasime koguni 40 tööd, millest auhinnalise koha saavutasid Kristiina Vender ja Kristi Jakobson IX ning Marta Siirus II klassist.

Kalmetul antakse konkurentsivõimelist haridust. Iga õpilane saab hea ettevalmistuse, kui ta vaid õppida ja tegutseda tahab.