Teiseks ideeks on asjaolu, et nii Räpinas kui kogu Eestis on palju vanu ehitisi, mis ootavad koduks kujundamist. „Kui keegi ostab või saab päranduseks vana talumaja, siis justkui ei osatagi kusagilt pihta hakata," tõdes Varik. „Seetõttu on Hea Kodu päevade ilmestamiseks välja valitud üks vana talukompleks, mida hakatakse taastama. Näidisobjekt on viimastel aastatel tühjana seisnud ning seetõttu ka aed unarusse jäänud. Vana maja taastamine on pikk protsess ja Hea Kodu päevade korraldajatel on plaanis see aastate jooksul ja osade kaupa järk-järgult läbi käia."

Reede, 10. juuni keskseks sündmuseks kujuneb Hea Kodu konverents Räpina aianduskooli saalis. Konverentsil käsitletakse teemasid, mis annavad näpunäiteid ja kutsuvad kaasa mõtlema oma kodu rajamisele ja paremaks muutmisele. Vaata konverentsi kava SIIT

Konverentsil osalemine on tasuta, kuid oma tulekust palutakse teada anda hiljemalt 6. juuniks e-posti aadressil vald@rapina.ee või telefonil 799 9500.

Kell 18 loovad Hea Kodu päevade avaõhtul vana muusikakooli aias meeleolu BigBand ning Räpina muusikakooli lapsed.

Laupäev, 11. juuni on Räpinas Hea Kodu päevade messi päralt. Sillapää lossi esimesel korrusel käib sagimine keraamika, mööbli restaureerimise ning seen- ja makulatuurpaberi valmistamise töötubades, aianduskooli parklas jagatakse õpetusi aiandusvaldkonna, lille- ja taimeseade ning pookimise ja silmastamise õpitubades.

Mõisa talli ees kutsub MTÜ Vanaajamaja kaasa lööma palk- ja saviehituse, puitkatuste ning looduslike viimistlusmaterjalide teemalistes õpitubades, ametioskustes võtavad üksteiselt mõõtu palkmajaehitajad.

Kell 10 ja kell 14 stardib Räpina keskväljakult buss, mis viib huvilised tutvuma vana maja taastamise kogemusega Laasi talus. Kell 10-15 algavad igal täistunnil pargimatkad Sillapää lossi juures, Räpina aianduskooli kollektsioonaedades ning Räpina paberivabrikus.

Sillapää lossi esimesel korrusel on avatud Räpina rahvakooli käsitöö-, keraamika- ja ikebananäitus.

Räpina Hea Kodu päevad toetavad aasta algul välja töötatud kohaturundusbrändi „Räpina - hea kodu koht".