Kui Tallinnasse jõudsime, viidi meid Eesti Lastekirjanduse Teabekeskuse juurde, kust algas maskirongkäik. Rongkäigu juhiks oli Kapten Trumm. Kõndisime mööda Pikka ja Mündi tänavat Raekoja platsile. Raekoja platsile tegime tiiru peale ja liikusime mööda Kinga tänavat jälle Pika tänava kaudu Laiale tänavale, kus asub Nukuteater. Seal vaatasime pantomiimteatrit, mida juhtis Taavi Tõnisson. Sai palju nalja. Esiteks nägime kolme „ussikest", kes tegid akrobaatikat, näitasid tähestikku ja kujutasid rokkareid laulmas, trummi ja klaverit mängimas. Lõpus tehti luukere, kes tantsis. Nukuteatri koridoris ootas meid kringlilauad. Kui kringel söödud ja morss joodud, läksime nukumuuseumisse. Seal nägime erinevaid nukke ja saime käia ka õudustetoas.

Kui üritus lõppes, sõitsime Vabadussammast vaatama ja sealt edasi Ülemiste keskusesse poodlema. Kui ostud ostetud, algas kojusõit. Kõik olid väga rahul ja rõõmsad.

Lapsed maskirongkäigust:

Artur: Teisel aprillil käisime me maskirongkäigul Tallinnas, kus oli väga vahva. Rongkäik toimus Vanalinnas. Seal oli väga palju lapsi ja väga palju erinevaid maske, mis olid lastel ise meisterdatud. Pärast rongkäiku läksime Nukuteatrisse etendust vaatama. Mina käisin seal esimest korda ja mulle väga meeldis. Hiljem käisime poes ja siis asusime tagasiteele. Tagasisõit kulges hästi, meil oli lõbus.

Getter: Reis oli väga huvutav ja lõbus. Mulle ei meeldinud rongkäik, sest see ei liikunud sujuvalt. Maskid olid kõigil ilusad. Põnev oli ka Vanalinnas, kus liikusime. Teater oli väga naljakas ja meeldiv. Bussisõit meeldis väga.

Ulvi: Mulle meeldis kõige rohkem teatrietendus. Nukumuuseumis oli ka väga äge,eriti klaasist põrand. Vahva oli ka bussiga tagasitulek.

Virgi: Rongkäik oli päris lahe, aga mulle ei meeldinud, et rongkäiku pidi nii kaua ootama. Nukuteatris oli ka vahva. Tagasisõit meeldis ka väga. Kokkuvõttes oli päris lahe päev!

Kristiina: Rongkäik oli normaalne. Bussisõit oli ka lahe, ainult et hommikul oli bussipeatuses külm.

Triin: Mulle meeldis Tallinnas. Väga meeldis Nukuteatris. Käimine tasus ära.

Valter: Sõit Tallinna oli huvitav, mängisin sõbraga Aliast. Kui Tallinnasse jõudsime, läksime rongkäigule, mis toimus Vanalinnas. Siis läksime Nukuteatrisse etendust vaatama. Koju tulles käisime Ülemiste keskuses. Reis oli huvitav ja meeldis mulle.

Nele-Liis: Mulle meeldis kõige rohkem teater. Rongkäigul polnud ka midagi viga.Kahju oli see, et telerist ei näinud. Rongkäigus olid need suured nukud ägedad. Trummarid olid rongkäigus ägedad. Teatris meeldis ka väga. See Tallinnas käik tasus ära küll! Mulle meeldis väga!

Heiamar: Mulle enm-vähem meeldis maskirongkäik. Kõige rohkem meeldisid mulle hiiglased ja trummimäng rongkäigus. Kõige vähem meeldis mulle aeglane liikumine rongkäigus. Teatrietendus oli ka väga tore ja meeldis ka klaasist sild Nukumuuseumis.

Ja nüüd üks vahva maskimuinasjutt:

Erik-Villem: See nõid, kelle ma ise tegin, võib olla päriselt elus ja ta käis minuga Tallinnas. Ta on rohelist värvi ja müts on must. Ta on tavaline nõid nagu kõik nõiad on. Aga ta on ilma nimeta. Ta sõidab luuaga ja näeb kõike. Ükskord naabrimees küsis, et kes seal lendab. Vastasin, et see on nõid. Naabrimees läks kohe tuppa, sest ta teab, millised nõiad on. Ma pakkusin oma kodu ka nõiale koduks. Ja rohkem ma ei oska nõiast praegu rääkida. Nii et ma lõpetan jutu ära.