Spordis on väga tublisti esinenud Karl Mark, Kärol Mark, Mari-Liis Länik ja Triin Sellis.

Noorkotkaste laskevõistlusel saavutas individuaalse 2. koha Oliver Nõgols ja võistkondlikult (Tairo Tee, Karl Tennosaar, Kaidar Virks, Oliver Nõgols) saadi 3. koht.

23. mail toimus Eesti Maanteemuuseumis maakondlik jalgrattavõistlus „Vigurivänt 2011", kus tuli näidata oma teadmisi liiklustesti lahendamises, oskusi vigursõidus ja aeglustus- ning kiirendussõidus. Poiste arvestuses saavutas Meelis Peepson individuaalse 3. koha. Tüdrukute arvestuses tuli Merili Länik individuaalarvestuses esimeseks ja on kutsutud ka regionaalsele võistlusele, mis toimub sügisel.

30.-31. mail toimus Saarjärvel projekti KEAT (kaitse end ja aita teist) lõpulaager, kus osalesid maakonna 12 kooli 8-liikmelised võistkonnad, et võtta mõõtu ohutus- ja päästealastes teadmistes ja oskustes. Kuigi Valgjärve kooli võistkonnas oli 5 ettenähtust nooremat õpilast (võistlus oli eelkõige mõeldud 7-klasside õpilastele), saavutasime võistkondliku esikoha, millega käis kaasas 100.- euro suurune auhinnaraha. Võistkonna ühiseks sooviks on minna kanuumatkale, mille käigus õpitakse juurde veeohutusalaseid teadmisi ja oskusi.

Lastekaitsepäeval, 1. juunil, toimus meil kooliekskursioon. Jõgevamaal, Saare vallas külastasime Kalevipoja muuseumi. Meeskonnatööoskused ning osavus kulusid marjaks ära Kratiküla seikluspargis. Mustvee linnas said soovijad proovida Peipsi järve veesoojust ja püüda järvelt tulevaid laineid. Rakveres oli meie põhisiht linnuse külastamine, muidugi uudistasime lähedalt ka Rakvere sümbolit - tarvast. Rakvere linnuse keskaja programm, milles osalesime, oli väga huvitav ja kohati isegi närvekõditav (piinakmber ja põrgu). Saime palju uut ja huvitavat teada inimeste elu kohta keskajal. Tegime püssirohtu ja teatrit, julgemad poisid pidasid maha duelli ja lasid endal aadrit lasta, prooviti piigi- ja mõõgavõitlust ning vibulaskmist. Kolm tundi möödus nagu lennates.

Loodan, et meie õpilastele ja õpetajatel jäävad kooliajast meelde just sellised ilusad hetked ja ühised ettevõtmised, mida on tore meenutada ka aastate pärast.