¨      „Vastseliinas valmib uusehitus - rajooni kultuurimaja. Uues kultuurimajas on saali kõrval ruumikad ja kohase sisustusega harjutusruumid. Proovidel kasutamiseks on kaks klaverit, esinemiseks saalis - kontsertklaver „Estonia". Vaba aega võib mööda saata hubases puhketoas. Kultuurimajas asuvad ka raamatukogu ja lugemissaal."

Esimene kontsert peeti 8. märtsil 1956.a. Ehki algselt kandis maja nime „Vastseliina agro- zoopropaganda maja" jäi ta rahvasuus ikka kultuurimajaks. 1991. aastal sai kultuurimajast rahvamaja.

Selliseid Stalini-aegseid sammastega kultuuritempleid võib Eestimaal kohata veel Antslas, Orissaares, Abja-Paluojas, Püssis ja Keilas.

Tänu tublidele ja toredatele inimestele on saanud Vastseliina rahvamajast mõnus koht laulmiseks, tantsimiseks ja näitlemiseks. Siinkohal pean silmas ringijuhte, kelle käe all tantsud, laulud ja etendused lavaküpseks on saanud ja juhatajaid/direktoreid, kes maja „tervise" eest on hoolt kandnud. Eakamad kultuurihuvilised meenutavad majas toimunud rahvarohkeid üritusi. Kultuurimaja instruktorina töötanud proua Markna mälestustes oli maja külastajate arv 70.a.-80.a. nii suur, et asutused kirjutasid sooviavaldusi, kes saab pileteid esmajärjekorras osta. Praegu asi nii hull küll pole - kahjuks! See-eest on valikuid rohkem.

Ilusat kultuurilist suve ja kohtumisenirahvamajas!

Nüüd aga hetked Vastseliina Rahvamaja 55. juubelikontserdist: