Vihm kimbutas meid ainult Rahingel. Rõõm oli näha rahvatantsijaid, laulunaisi, rahvamuusikaansamblit, lapsi nii koolist kui lasteaiast esinemas erinevates kohtades - kõigil oli naeratus näol, esinemises särtsu ja lusti. Suure aplausi osaliseks said Timo ja Indrek spordiklubist Sun Dome, kes näitasid ja õpetasid enesekaitsevõtteid.

Joonistusvõistlusest "Minu kodu ja koduloomad" osavõtt oli väga rohkearvuline. Hindamiskomisjonil oli parima töö väljaselgitamisega raskusi igas külas, sest häid töid oli palju. Koduteemaline luulekonkurss toimus festivalile eelnevatel päevadel ning võitjaid autasustati viimasel festivalipäeval Ilmatsalus.

Meie ettevõtmisel osales ka niplispitsi valmistaja Angelika Nöps, meie valla elanik, kes jagas lahkelt ja rohkelt oma teadmisi. Huvilised said aimu niplispitsi tegemisest. Käsitöötoas valmisid tüdrukutel isetehtud ehted erinevatest paelakestest, ketikestest, pärlitest ja pitsikestest.

Kõige pisematele saime pakkuda möllamist batuutidel, sest nemad olid muudeks tegevusteks ehk veel liiga väikesed.

Õhtujuht oli Koeratüdruk, kes korraldas suurematele lastele võistlusi ja võitjad said ka autasustatud.

Tahtsime pakkuda kodutunnet ja äratundmisrõõmu, et just siin on meie kodu. Hea meel on tõdeda, et meie valda on endale pesa loonud ja peavad seda oma koduks toredad, sõbralikud, kaasalöövad pered, kes osalesid meie perefestivali nädalal ja kellega oli mõnus koos lustida. Loodan siiralt, et osavõtjatele jäid festivalist toredad mälestused.

Perefestivali korraldasid MTÜ Tähtvere Ühistegevuse Selts ja Ilmatsalu Huvikeskus.