Meie vallas on vallavanemaid olnud 2. Ka volikogu esimehi on olnud sama palju. Kas see tähendab midagi?

Väliselt on elu vallas muutunud kohati tundmatuseni. Kahtlemata näitavad uuendatud ja päris uued hooned, teed, prisked lehmakarjad, mobiilimastid, matkarajad kiiret arengut ka meie vallas. Meil on, mille üle uhkust tunda.

Aga me ei ela ega tegutse siin selle nimel, et ehituskive, piima, asfalti, puitu ühest kohast teise liigutada. Me elame ja tegutseme selle nimel, et üksteisest hoolida, lugu pidada, enda võimeid realiseerida, et ennast inimesena tunda.

Inimese elus on 20 aastat aeg, kui alles hakatakse valmis olema iseseisvaks eluks. See on iga, mil isiksus alles kujuneb. 20 aastane inimene ei ole veel valmis, tasakaalus ega küps isiksus. See iga on otsingute, leidmiste ja vahel ka kaotuste iga.

Ka 20 aastane vald, meie vald on alles kujunemises. Ka meil on tarvis nii omaenda kui ka valla asju ajades endalt ikka ja jälle küsida, kas see, mida mina teen, on parim, mida ma suudan? Kas see, mida mina teen, on parim meie lähedastele, sõpradele, naabritele ja kolleegidele? Kas mina suudan olla mina ise, oma väärtustes, oma tõekspidamistes, aususes ja väärikuses?

Igal tähtpäeval on põhjust rõõmu ja uhkust tunda selle üle, mis on hästi läinud. Aga alati tuleb ka arutleda selle üle, mida saaksime veelgi paremini teha. Olgu ka tänane, 20. aastapäev meile ühtviisi rõõmu ja uhkuse tundmiseks kui ka arukalt ja kaalutlevalt tulevikku vaatamiseks. Head pidupäeva!