Albu valla rahvale on 27. juulil algusega kell 19.00 „Vargamäe voonakese" kontrolletendus, millele on müügil soodsamad piletid hinnaga 7 €. Neid pileteid müüb Malle Lomp alates 2. juunist.

Viimast korda mängitakse lavastust „Vargamäe varjus", mis on premeeritud 2010. aasta parima lavastaja ja parima kunstnikutöö eest teatriaasta auhinnaga. Seda mängitakse augustis viimased 8 korda.

A. H. Tammsaare / Urmas Lennuk
"VARGAMÄE VOONAKE"

Uuslavastus „Vargamäe voonake" on katse läbi Tammsaare „Tõe ja õiguse" II, IV ja V osa jõuda lähemale eestluse elu- ja kultuurimõttele või nagu lavastaja ise ütleb: „Meil on üpris palju musta, üsna palju valget, aga liiga vähe sinist."

Seekord otsib Lennuk pidet A. H. Tammsaare isiksusest ja lähikondlaste mõjudest autori loomingus, laiendades seda suhestumist eestlusega üldisemalt. „Kui palju on Indrekus, Andreses, Tiinas ja Karinis Tammsaaret ennast, kui kirjanikku/ inimest. Kui palju on seal tema lähikondseid: sugulasi, tuttavaid, eestlasi laiemalt. Milline on Tammsaare suhtumine looja vastutusse oma loomingu suhtes ja kui palju on selles kõiges EESTLAST? Üks USK vajab tapmist. Üks NAINE vajab armastust. Üks MEES ootab ja loodab. Üks suur KÜSIMUS aga jääb: kes on INIMENE?"

Osades: Indrek - Toomas Suuman, Andres - Peeter Rästas, Karin - Anneli Rahkema, Tiina - Liisa Aibel. Lavastaja Urmas Lennuk, lavastusdramaturg Anne-Ly Sova, lavastuskunstnikud Liisa Soolepp ja Urmas Lennuk, muusikaline kujundus Tarmo Kesküll.  

Etendused toimuvad 28., 29., 30. ja 31. juulil ning 12., 13., 14., 18., 19., 20. ja 21. augustil kell 19.00 vabas õhus Vargamäel saunikute juures. Etendus kestab ca 2 tundi ja on ühe vaheajaga.  

A.H. Tammsaare / Urmas Lennuk
„VARGAMÄE VARJUS"

Lavastust mängiti esimest korda eelmisel suvel ning see sai väga suure publikumenu osaliseks. Seetõttu mängitakse seda sel suvel uuesti, aga ainult 8 korral.

Lavastust on premeeritud parima lavastaja (Urmas Lennuk) ja parima kunstnikutöö (Mihkel Ehala, lavakujundus, postuumselt. Liisa Soolepp, kostüümid) teatriaasta auhinnaga 2010. aasta loomingu eest. Näitleja Velvo Väli Pearuna nomineeriti parima meeskõrvalosa eest.

Osades: Ülle Lichtfeldt, Indrek Saar, Tarvo Sõmer, Velvo Väli jt.

Etendused toimuvad Vargamäel A. H. Tammsaare muuseumi rehetares 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10. ja 11. augustil algusega kell 19.00. Saali uksed avatakse 15 min. enne etenduse algust. Etendus kestab 1 tund ja 50 minutit ja on ühe vaheajaga. Hilinejad lubatakse saali pärast vaheaega.