Võimalik oli nuputada, mis puuliiki klotsiga on tegu, mis puuliigid Piimandusmuuseumi pargis kasvavad, murda pead loodusteemalises viktoriinis, lasta õhupüssist ja paintballi püssist. Õhupüssist laskmisel tuli tabada märklauda, hiljem võis lasta kokakoola plekktopse, mis olid asetatud märklaua peale. Paintballis olid kuulideks pöidlasuurused pallid. Vahepeal jagati lastele hirmsa kuumuse kaitseks ka jäätist. Päeva lõpuks oli iga laps kaunistanud enda jaoks pearätiku ja värvinud katuselaastu. Meie küla ja külaliste koole kaunistama valmistati ning kaunistati rahvusliku mustriga kogukad lillekastid. Päeva ohjasid Imavere kooli ja lasteaia töötajad ning abivallavanem Anneli Siimussaar.

 Kommentaar Anneli Siimussaarelt:

Pilistvere kihelkonna lastekaitsepäev on traditsiooniline üritus, mis rändab 4 omavalitsuse vahel. Pilistvere kihelkonda kuuluvad Imavere ja Kõo vald, endine Kabala vald ja Võhma linn. Keskkonnapäev sai sel aastal nime metsa-aasta järgi "Mine metsa". Eesmärk oli tutvustada lastele erinevaid puuliike, nende töötlemist erineval viisil ja erinevate tehnikatega. Keskkonnapäeval osales ligi 160 last vanuses 3-16 aastat. Tegevuste käigus valmis puuskulptuur „Mõmmi" OÜ Haljastuspartneritelt, Kaitseliit viis läbi maastikumängu, külastati Imavere Saeveskit ja osaleti erinevates puuteemalistes töötubades. Päeva kordaminekule aitas kaasa Keskkonnainvesteeringute Keskus ja Hasartmängumaksu Nõukogu.

Tänada tuleb ka Imavere ja Türi valda, Võhma linna, Imavere lasteaia Mõmmi kollektiivi, Imavere Põhikooli kollektiivi, Imavere Rahvamaja, AS Imavere Saeveskit, Eesti Piimandusmuuseumi meeskollektiivi, Türi Kolledžit, Imavere Kaitseliidust Antot ja Vaidot, OÜ Katustexist Kalevit, Imavere kunstikoja juhendajaid Merikest, Aminot ja Evet ja Imavere Päevakeskusest Evelit. Tublisid emasid ja isasid, kes koos lastega päevast osa võtsid. Imavere valla ühisürituste korraldamisel võib kindlalt väita, et ühtsuses peitub jõud.