Tärkavat kevaded käis kogu kool uudistamas järjekordsel õppepäeval Silma Õpikojas. Sealsete juhendajate eestvedamisel uuriti kohalikke kevadekuulutajaid, heideti pilk meelte salapärasesse maailma ning igaüks sai omale looduses leiduvast materjalist midagi ilusat meisterdada.

Vastukaaluks väljas veedetud õppepäevale korraldasime kergejõustiku võistlused seekord muusikaklassis. Nimelt oli sinna üles pandud uue ajastu mängukonsool KINECT, mille abil saab imiteerida kergejõustiku erinevaid alasid. Lõbus ei olnud mitte ainult võistlejatel, vaid ka pealtvaatajate seas tekkis ehe hasart, kui sõpradele kaasa elati. Võistlejate paar seisis ekraani ees ja ekraanil olevad virtuaalsed võistlejad jäljendasid iga nende liigutust. Aladeks oli sprint, odavise, kaugushüpe, kettaheide ja tõkkejooks. Eesmärgiks oli välja selgitada neli parimat KINECT kergejõustiklast 1. - 6. klassi poiste ja tüdrukute seast, kes pääsesid võistlema Uuemõisa LasteaedAlgkooli noorte vastu. Meie kooli parimad olid Tambet Kuimet, Mihkel Türnpu, Silver Loorens ja Jüri Višovan ning Karmel Lääts, Kaitlyn Lääts, Deili Altmann ja MaarjaLiis Engman.

16. mail avati Haapsalu Kunstikooli saalis näitus Läänemaa koolide „Poiste tööd 2011", kus Oru Kooli õpilased saavutasid esikoha kahes kategoorias. Kristjan Tiitsma valmistatud öökapp sai esikoha parima ööblieseme kategoorias ning parima disainiga tööks valiti Marto Läätse poolt valmistatud kandik. Palju õnne võitjatele ja poisse juhendanud õpetaja Ülle Kübarsepale.

Meie õpilaste töid sai näha ka Tallinnas Kullo galeriis näitusel "Savisellid". Õpetaja Aive Nõupuu juhendamisel valmisid näituse väärilised tööd Aleks Kuusklaiu, Mihkel Türnpu, Kaitlyn Läätse, LisettMary Aasma ja Marisol Soosaare käe läbi.

Kevadine ekskursioon viis meid sel aastal kaheks päevaks Saaremaad avastama. Õpilased kogusid eelnevalt infot ja tegid kaasõpilastele vaatamisväärsusi ja erinevaid Saaremaa paiku tutvustavaid ettekandeid. Kogu sõit ja nähtu võeti viimasel koolipäeval kokku viktoriini näol. Selle tasavägised ja maksimumile lähenevad tulemused andsid kinnitust, et igaüks oli reisilt nii mõndagi Saaremaa kohta õppinud.