Põhitähelepanu koondus 9. juulil toimuva külapäeva spordimängude korraldusele. Koosolekul osalenute meeldivaks ülesandeks jääb informatsioon oma küla inimesteni viia, et kõik, kel huvi ja tahtmist, saaksid võistkonna kokku panna ja tulla naabritega "mõõtu võtma". Oodatud on ka need külad, kelle esindajad sellel koosolekul osaleda ei saanud.

Võistumängude peaauhinna "murutrimmeri" panevad välja Kaiu EKO Kaubandus ja Husqvarna Eesti.

Tauno Kibur
5645 0552, tauno.kibur@eelk.ee


Spordimängude kava

Aeg: 9. juuli 2011 kella 16

18.30. Eesmärk: tugevdada oma küla tunnet ja koostööd, suunata inimesed tegelema rahvaspordiga.

Osavõtjad: võistkonnad moodustatakse vastava küla elanikest või antud külaga mingilgi määral seotud isikutest. Iga isik võib esindada ainult ühte küla.

Registreerimine: võistkondade registreerimine lõpeb 4. juulil. Hea korralduse huvides kindlustavad kõik võistkonnad ühe väljakukohtuniku.

Võistlusalad

1. Minikorvpall: võistkonnas 4 liiget - 2 meest ja 2 naist. Võistlejad rivistuvad üksteise seljataha ja hakkavad kordamööda minipalle korvi viskama. Kes on palli ära visanud siirdub rivi lõppu, samas järgmine juba viskab palli. Visatakse seni, kuni aeg saab otsa.. Mängu aeg sõltub osavõtvate meeskondade arvust. Vastavalt kogutud punktide arvule reastuvad lõpuks ka võistkonnad. Enim korve saanud võistkond saavutab I koha jne.

2. Vankriratta veeretamine: võistkonnas kaks meest ja kaks naist. Ratast veeretatakse koridoris kauguse peale. Pikima tulemuse saavutanud võistkond osutub võitjaks.

3.Vägikaikavedu: võistkonnas üks mees ja üks naine. Süsteem selgub pärast eelregistreerimist (kahe miinusega, alagrupid loosimise teel jne).

4. Saapa täpsusviskamine: võistkonnas üks mees ja üks naine. Võistlussektorisse pannakse maha erinevatele kaugustele erineva punktiväärtusega koonused. Vastavate koonuste tabamisel (koonuse kukkumisel maha) liidetakse punktid kokku. Võrdsete punktide korral saab eelise see võistkond, kes on tabanud suurema väärtusega koonuse. Näiteks: I võistkond tabas 4+2 ja II võistkond 5+1, parema koha saab II võistkond, sest tal on tabatud tähis väärtusega 5.

5. Õhkpüssist täpsuslaskmine: langevad märklehed. Võistkonnas 1 mees, 1 naine ja 1 alla 16aastane laps. Iga võistleja saab 7 padrunit. Märke on 5. Kui ta saab viie lasuga kõik märgid maha, siis annab ta ülejäänud padrunid kohtunikule tagasi. Enim tabamusi saanud võistkond osutub parimaks. Võrdsete punktide korral loetakse üle varupadrunid. Kui ka see on võrdne, läheb arvesse üksiku võistleja parim tulemus. Kui ka see on võrdne, jäävad võistkonnad kohti jagama.

6. Rodeo: sellel alal esindavad külasid võistkondade kaptenid (külavanemad, sädeinimesed, eestvedajad vmt). Kes kauem suudab "härja" seljas püsida, on võitja. Võistlus toimub aja peale.

7. "Toru lappimine": vee kandmine, aukliku toru täitmine jne. Võistkonnas 5 liiget. NB! Võistlejad saavad märjaks.

8. Võistlus lastele: selgub kohapeal.

9. Küpsetis: iga võistkond toob kaasa küpsetise "kihelkonnapäevade kook".

- kohal peab olema ka koogi valmistaja (kõik valmistajad moodustavad zürii parima koogi väljaselgitamiseks).

Üldvõitja selgitamine

Iga alal saavad võistkonnad vastavalt kohale punkte alljärgnevalt:

1. - 15p, 2. - 13p , 3. - 11p,

4. - 10p, 5. - 9p , 6. - 8p, 7. - 7p,

8. - 6p, 9. - 5p, 10. - 4p, 11. - 3p,

12. - 2p, 13. - 1p. Kui võistkondi on rohkem, muutub ka punktide arv. Kõikide kohapunktide summeerimisel lahutatakse maha kõige nõrgema koha punktid, st arvesse lähevad kaheksal alal kogutud kohapunktid.

Võrdse tulemuse korral saavutab kõrgema üldkoha see võistkond, kellel on rohkem kõrgemaid kohti üksikutel aladel.

Kui mõned alad toimuvad üheaegselt, vastutab võistkonna esindaja, et tema võistleja ei saa korraga kahel alal osaleda.

Võistluste käigus ei saa võistlejad ühest külavõistkonnast teise üle minna.

Sama kehtib ka üksiku ala kohta. Kui ta on eelregistreerimisest läbi läinud näiteks vägikaikaveos, tuleb võistlejal osaleda kõikidel selle ala etappidel.

Täpsem informatsioon enne võistluste algust, kus alakohtunik selgitab võistlejatele ala spetsiifikat.

NB! Kõik võistlejad vastutavad isiklikult oma tervise eest.

Info telefonil 5340 8534,

Aivo Sildvee