Rannu kalmistu omanik on Rannu vald. Kalmistu korrashoiuks on valla eelarvest eraldatud vahendid ja tööle on võetud kalmistuvaht. Tuleb tunnistada, et majanduslikult rasked ajad on mõjutanud ka kalmistu eelarvet. Kalmistuvahi tööülesanded on eelkõige hoida korras kalmistu avalikud teed ja teerajad, müürid, kalmistu ümbrus ja kabel. Oluline osa tööst on ka kalmisturegistri pidamine, omanikuta haudade korrastamine ja matusteks kalmistu ettevalmistamine. Seega on seda päris palju, kui arvestada kalmistu suurust. Samas ei tähenda see, et ei saaks  paremini.

Iga kalmistu heakord ja nägu sõltub oluliselt platside omanike hoolsusest. Rannu kalmistul on kahjuks väga palju hooldamata või mahajäetud hauaplatse. Samas on ka platse, mille omanikud on olemas ja käivad ka kalmistul, kuid hekid on pügamata ja väljaveninud, platsil on lastud kasvama puud või sinna on istutatud sobimatud puud või taimed, mis ulatuvad üle platsi ääre naaberplatsile ja teeradadele.

Vallavalitsus on võtnud eesmärgiks, et kalmistu inventariseerimine viiakse lõpule 2012. aasta kevadeks. See tähendab, et olemasolevale kalmistu plaanile lisandub andmebaas haudade ja nende valdajate kohta. Nii on võimalik saada ülevaade olukorrast ja tegeleda ka konkreetsemalt nende probleemidega. Kalmistu hauaplatsi kasutajatel palume korrastada oma platse vähemalt 2 korda aastas ja likvideerida näotud hekid ja isekasvanud väikesed puud platsil. Hekkide puhul tuleks lähtuda põhimõttest, et hekk ei tohi olla kõrgem kui 1 meeter maapinnast, siis on ka kalmistu üldpilt palju kenam.