Kui kuulutati välja, et 2011. a. juunis toimub Jõgeval naiste tantsupidu, siis oli juhendaja Anu ja rahvamaja juhataja Liisi kindel soov, et ka meie rühm jõuaks sinna peole. Ega meiegi vastu polnud ja suure jõupingutusega saime 12 tantsijatki kokku. Rühmaliigiks valisime N3, mis pidi olema mõeldud väiksema kogemusega rühmadele.

Pärast küll selgus, et tegelikkuses pidi just N3 tantsijatel kõige rohkem võhma olema - nende 2 liigitantsu olid väga hoogsad ja nii mõnigi rühm lõi nende tantsude ees põnnama. Talvel tegime siis usinasti proove ja aprillis läbisime ülevaatuse.

10. juunil sättisime siis oma autoninad Jõgeva poole. Autode külge tuli kinnitada lipuvärvi lindikesed, et tantsupeolisi eristada tavainimestest. Jõgeva võttis meid vastu palava ilma ja kuumade tervitustega. Igal teeristil olid ootamas rahvariides naised, et näidata saabujatele kätte õige suund. Auto heinamaaparklasse, asjad ööbimiskohta (Jõgeva Ühisgümnaasiumisse) ja ise staadionile esimesse proovi.

Esialgu tekkis küll väike segadus meie paiknemisega staadionil, aga see probleem sai ruttu lahendatud. Pelgasime küll pisut, et suurel platsil võib meil tekkida nn. geograafiline debiilsus, aga õnneks see tõbi meid ei tabanud (mingil ajahetkel küll üks ja teine kaotas õige suuna, aga siis aitasid teised hädalise järje peale). Nii kestsid proovid 2 päeva. Teise päeva hommikul pidime küll sõitma paariks tunniks proovi Laiuse staadionile, sest teisedki rühmaliigid tahtsid katsuda peastaadioni kõrbenud muru. Loomulikult anti meile vahepeal süüa (pühapäeval küüslaugupealinna küüslaugusuppi), lähedal olid külma vee kraanid, et selle palavusega ei tekiks kellelgi veepuudus. Päästeteenistus tuli välja isegi oma autoga ja kastis kõiki soovijaid.

Sellise kuumusega hoidiski tantsijaid elus karastav külm vesi. Õhtupoolikuti ilmusid küll taevasse äikesepilved, aga naiste loits hoidis vihma eemal.

Nii reede kui laupäeva õhtul toimus osalejatele simman. Reedeõhtune simman oli vaid naistele, teisel õhtul lubati ka mehi platsile. Naised on ikka vastupidavad küll. Päeval tegid lõõskava päikese käes proove ja õhtul suutsid simmanil edasi tantsida. Laupäeva õhtul käisid rühmade esindajad ja juhendajad Kassinurmel ühisloitsimisel

Pühapäeval toimus peaproov ja 2 etendust. Peaproov toimus samuti täies vormis ja publikule. Kahjuks muidugi publikut nappis, alles õhtusel etendusel olid istmeread enamvähem täidetud. Eks pealtvaatajaid hirmutas pisut kõrge piletihind ja kuum päike. Kui rahvariietes naised täitsid staadionimuru, siis oli ikka ülev tunne küll. Viimasel etendusel viibis ka president Ilves, kes enne etenduse algust käis läbi terve tantsijaterivi ja tervitas tantsijaid. Tantsijate hulgas oli ka tema naine Evelin, kes osales kõikides proovides. Pisikestele viperustele vaatamata sujusid etendused ladusalt. Nii mõnelegi tuli silmanurka pisar, kui staadionitäis naisi tantsis T. Mäe „Palvet". Pidu lõppes organisaatorite ja juhtide tänamise ja suure sõprusringiga. Koduteele minnes lehvitasid jälle tänavanurkadel Jõgeva tantsurühmad, kes soovisid head koduteed ja peatset taaskohtumist!