Väätsal, Reopalus, Lõõla matkarajal ja Piiumetsas tehti ära suur töö. Rõõm on tõdeda, et kevadine ühistöö on saanud heaks tavaks ning väätsakad paistsid sel korral Järvamaal silma väga aktiivse osavõtu ning paljude talguobjektidega. Eriline tänu Finnforestile, kes toetas rabaraja korrastamist tasuta puitmaterjaliga, samuti maitsva talgusupi keetjatele. Kõige suurem kiitus aga talgujuhtidele, sest Heimo Tammiste, Sirlika Lauk, Annely Arras ja Evelin Puntso olid eestvõtjateks, kes selle kõik võimalikuks tegid. Loodan, et osalejad jäid rahule ning ootavad juba järgmist talgupäeva. Aitäh kõigile!

Lisaks tuleb tänada Väätsa aleviku elanikke, kes üllatavalt aktiivselt osalesid paisjärve puhkeala detailplaneeringu aruteludel. Nüüdseks on peaaegu aasta kestnud planeerimisprotsessis saadud asjaomaste instantside kooskõlastused ning vallavalitsuse 6. juuni istungil jõuab planeering kehtestamisotsuseni. Seega on võimalik hakata tegelema terviseradade ja muude kavandatud objektide projekteerimisega.

Projekteerimine on märksõna veel mitmeks eelseisvaks suvekuuks. Kindlasti olete märganud erinevaid asjamehi toimetamas alevikus - lõpule on jõudmas geoloogilised uuringud ning geodeetilised tööd, mis on vajalikuks alusmaterjaliks veevärgi projekteerimisel. Selleks, et jõuda valmis ehitusprojektini, on vaja maaomanike ja projekteerija koostöös määratleda liitumispunktid, kust üks või teine maja soovib ühenduda ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga. See on oluline ja töömahukas protsess, mistõttu korraldab vallavalitsus koosoleku Pika tänava maaomanikega 13. juunil ja Ülejõe maaomanikega 20 juunil. Mõlema koosoleku algusaeg on 17.00 ja toimumiskohaks kodanikumaja. Need, kel eesmainitud päe-vadel ei ole võimalik osaleda, saavad oma soovi projekteerijale esitada leppides selleks aja kokku. Kortermajade liitumispunktid kooskõlastab OÜ Väätsa Soojus ühistute esindajatega eraldi. Soovime kogu vajaliku teabe liitumispunktidest projekteerijale edastada hiljemalt jaanipäevaks, mistõttu on oluline saada iga kinnistu kohta teada omaniku soovid.

Lõpetuseks mõnedest eelseisvatest töödest. Suve juhatab sisse noorte töölaager, mis ka sel aastal Riina Annuse käe all panustab valla heasse väljanägemisse. Samuti algavad peatselt tööd rulapargi rajamiseks ning kui kõik läheb plaanikohaselt, on noorte uus sportimispaik kasutusvalmis augusti alguseks. Ehitust finantseerib Leader-meetme raames Euroopa Liit.

 Kahjuks ei ole praegu veel otsust laste mänguväljaku projekti kohta, kuid hiljemalt juuli keskel peaks PRIA ka selles osas teada andma. Vallavanemana loodan, et saame sügisesse minna ka uuenenud mänguväljakuga.

 Vallavalitsus koos Väätsa Soojusega tegutseb ka selle nimel, et esitada augustis Keskkonnainvesteeringute Keskusele katlamaja rekonstrueerimise projektitaotlus. Selleks oleme tellinud Tallinna Tehnikaülikooli teadlastelt tasuvusuuringu ning loodame koostöös eesti energeetika tippudega langetada valiku, mis oleks mõistlik ja jõukohane ning samas uuenduslik. Lisaks on vaja suve jooksul varustada kõik keskkütet kasutavad hooned soojasõlmedega, milleks kutsun kõiki majaomanikke ja -ühistuid aegsasti valmistuma. Sest teadis juba vanarahvas, et rege rauta suvel!

 Ilusat ja tegusat suve!